De ce să fac adeziunea la ASTRU?

De ce? Este întrebarea preferată a copiilor care atinge toate aspectele vieţii. De ce un copac îşi pierde frunzele? De ce tata trebuie să lucreze? De ce trebuie să merg la şcoală? De ce mergem la Liturghie duminica?

Odată ce creştem, acest „de ce?” se transformă în funcţie de ceea ce trăim in fiecare zi, şi se intersectează, cu ceea ce este proiectul lui Dumnezeu în viaţa noastră.

Există însă un „de ce?” care este comun tuturor celor care fac parte din ASTRU şi nu numai, şi la care fiecare dintre noi este chemat să de-a un răspuns, nu numai cu cuvinte dar mai ales cu fapte.

Este pentru prima dată, în aceşti 9 ani de când ASTRU s-a relansat în Eparhia noastră când avem curajul să vă propunem să descoperim împreună răspunsul la întrebarea „De ce să fac parte din ASTRU?

Asociaţia noastră a străbătut în aceşti ani un drum, nu întotdeauna uşor, pe parcursul căreia s-a reinventat şi şi-a redescoperit identitatea de acţiune catolică. Această identitate de acţiune catolică ne cere să ne angajăm în apostolat şi să ne reînnoim Da-ul pentru Biserica noastră, în fiecare an, în luna decembrie în duminica cea mai apropiată Sărbătorii Neprihănitei Zămisliri (9 decembrie) în comuniune cu Acţiunea Catolică din întreaga lume.

„De ce să fac parte din ASTRU? este acel „de ce?” important sau nu, pentru viaţa noastră la care suntem chemaţi fiecare în parte să răspundem cu originalitate şi creativitate. A găsi motivaţiile personale pentru care suntem dispuşi să spunem DA apostolatului în ASTRU, este ceea ce ne putere să trecem peste greutăţile pe care le întâmpinăm pe drumul nostru.

Pentru cei care de mult timp fac parte din asociaţie şi se implică în activităţile pe care le propunem acest gest poate să însemne o simplă formalitate. Pentru cei care sunt la început de drum în ASTRU acest gest poate să se transforme într-un stil de viaţă care presupune să avem curajul să reînnoim Da-ul nostru şi să găsim împreună motivaţia propriei angajări misionare în Biserică şi lume. Este modul nostru de a demonstra că ne pasă de ASTRU (şi prin ASTRU şi de Biserica noastră), într-un timp în care primează legături superficiale şi temporale atât la nivel personal cât şi la nivel social.

Vă invit să răspundem fiecare la acest „De ce?” şi împreună să dăm valoare timpului, culoare vieţii şi ritm tinereţii!

 

Raluca Fernea

Preşedinte ASTRU Cluj

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*