Fotor0611174949

„Ascultă ritmul” a stat ca și titlu la cursul de animatori organizat de ASTRU Cluj în perioada 7-9 iunie 2013 la Centrul Manresa din Cluj-Napoca. Motto-ul a fost „Tu urmează-Mi” (In 21,22b). Tema acestui curs și implicit activitățile care s-au desfășurat sub această temă pun accentul pe importanța ascultării active a Cuvântului lui Dumnezeu în viața noastră,  și a face ca această ascultare a Cuvântului să se reflecte în felul în care alegem să ne trăim viața. La acest curs au participat un număr de 25 de tineri atât cei care fac parte din grupurile ASTRU Cluj, cât și tineri din afara acestora.

Fotor061116526

Cursul a început vineri după-masa cu înregistrarea participanților, un cuvânt de bun venit din partea președintelui ASTRU Cluj, jocuri de cunoaștere și o introducere în imagini despre posibilele atitudini ale animatorului, încheind seara zilei de vineri cu un film în care participanții urmăreau atitudinea dascălului, ca animator al grupului de copii, punct de plecare pentru activitățile de a doua zi.

Fotor0611165626

Sâmbătă dimineață am început ziua cu Sfânta Liturghie celebrată de Pr. Radu Tălpălariu, asistent spiritual ASTRU Cluj,  concelebrând și Pr. Aurel Pop, iar apoi a urmat o introducere generală despre ce înseamnă a fi animator în grupul parohial de tineri/copii. Prin atelierele ulterioare de lucru am aprofundat elementele esențiale care privesc animarea unui grup – un atelier despre leadership (îndrumare, exemplu, tipuri de conducere), un atelier despre grupuri (dinamica, rolurile pe care le joacă membrii, modalități de motivarea ), un atelier despre spiritualitatea animatorului, iar după prânz am continuat cu o prezentare a activităților care au loc într-un an asociativ, clarificând ce stă la baza fiecăreia.

În a doua parte a cursului accentul s-a mutat pe campusurile estivale ce vor avea loc în această vară în parohii. După o prezentare generală despre activitățile care au loc în general în aceste campusuri, participanții au luat parte la alte 4 ateliere unde au pus în practică sau au identificat modalități prin care se pot realiza activitățile propuse pentru această vară, pornind de la parcursul de campus care va fi folosit ca propunere în acest an. Am avut ateliere de bansuri, de jocuri, de teatru și prezentare a atelierelor recreative care se pot realiza în parohii.

Fotor061117029

După momentul de evaluare al cursului am încheiat și cea de-a doua zi cu o rugăciune comună în capelă mulțumind Domnului pentru această zi și pentru rezultatele obținute.

În dimineața ultimei zile am participat la Sfânta Liturghie alături de călugării bazilieni prezenți la Centrul Manresa pentru un program de reculegere, iar mai târziu a urmat ceremonia de înmânare a diplomelor și vizionarea imaginilor realizate pe parcursul acestor trei zile.

Îi felicităm pe cei care au participat la acest curs și așteptăm cu interes să vedem care sunt rezultatele acestuia, în activitățile desfășurate în parohii.

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*