În perioada 3-5 decembrie 2021, Coordonarea Europeană JECI-MIEC a organizat Comitetul European de la sfârșitul fiecărui an, unde aproximativ 20 de membri și-au reprezentat asociațiile. ASTRU Cluj a fost reprezentată de Teodora Capan, președinte, și de David Sopon, secretar. De asemenea, Paul Cristian Sopon, membru ASTRU Cluj, a participat în numele Echipei Europene JECI-MIEC a cărui membru este.

În ziua de vineri au fost parcurse procedurile legale pentru desfășurarea evenimentului. În continuare, fiecare delegație participantă la Comitet și-a prezentat organizația, respectiv activitatea ultimei perioade, din partea ASTRU Cluj, luând cuvântul Teodora Capan. De asemenea, din partea Coordonării Europene a fost prezentat raportul narativ al activităților pentru anul 2021.

Sâmbătă dimineața a fost prezentat, discutat și aprobat raportul financiar al anului în curs, pentru ca apoi participanții să lucreze în cadrul unor comisii. Teodora a lucrat pentru stabilirea activităților JECI-MIEC în 2022, iar David la bugetul organizației pentru același an. Sesiunea de seară a început prin prezentarea și aprobarea documentele comisiilor. Următorul moment a constat în alegerea următoarei Echipe Europene care își va desfășura activitatea în anul 2022. Alături de coordonatorul ales, Anna Holtkamp (KSJ Germania), și de Jonathan Pagel (KSJ Germania), Eduardo Martin (JEC Spania) și Carolina Carreira (MCE Portugalia), în Echipa Europeană va face parte și David Sopon din partea asociației noastre.

În ultima zi s-au stabilit câteva echipe de lucru în diverse structuri în anul care urmează și s-au împărtășit idei referitoare la activitățile asociațiilor, dar și planuri pentru viitorul apropiat.

Impresii:

Este a doua oară când particip la Comitetul European și este mereu frumos când ne adunăm tineri din atâtea colțuri ale lumii. Aștept să avem posibilitatea de a ne întâlni și fizic, dar, indiferent de situație, ne unește entuziasmul și dorința de a aduce o schimbare. Desigur, a fost un moment frumos și plin de bucurie când a fost ales David Sopon în Echipa Europeană, pentru că deschide noi posibilități de implicare și dezvoltare pentru membrii ASTRU Cluj, posibilități de care ne dorim să profităm pentru a sluji și mai mult Biserica. – Teodora Capan