“Fiţi apostoli ai bucuriei.” Cu aceste cuvinte ale Sfântului Părinte Papa Ioan Paul al II-lea, tinerii din parohia Sf. Gheorghe din Sîngeorz-Băi, eparhia de Cluj Gherla, au spus “DA” misiuni de apostolat laic.

Primirea solemnă a noului grup parohial în cadrul Ascociaţiei Tineretului Român Unit- ASTRU Cluj a avut loc în ajunul sărbătorii Sf. Nicolae, duminică, 5 decembrie 2010, în parohia din Sîngeroz-Băi. Aceasta s-a desfăşurat în prezenţa celor doi responsabili parohiali ASTRU, Maria Flore şi Maria Ruşti, care au fost primiţi în ascociaţie în cadrul Adunării Generale Ordinare a Asociaţiei Tineretului Român Unit din data de 23 octombrie 2010, a asistentului spiritual parohial Pr. Nicolae Jarda, precum şi a preşedintelui şi a vicepreşedintelui Asociaţiei, Raluca Fernea şi Simona Bîrta.

La finalul Sfintei Liturghii, după un scurt cuvânt al preşedintelui ASTRU Cluj, despre ceea ce înseamnă Acţiunea Catolică şi care este misiunea acesteia în cadrul bisericii, cei 6 tineri au fost primiţi în cadrul asociaţiei după rostirea unei rugăciuni comune şi primirea însemnelor oficiale ale apartenenței la Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj.

“Acesta este deci, angajamentul pe care biserica, în numele lui Isus, vi-l încredintează : fiţi apostoli ai bucuriei. Papei nu îi este teamă de a folosi cuvântul “apostol” pentru voi: sunteţi din clipa în care aţi fost botezaţi, din clipa în care participaţi la Euharistie,(…) şi în plus, aţi ales de a fi apostoli, chiar prin faptul de a adera în Acţiunea Catolică. Astăzi aş vrea să vă cer un lucru în plus: de a fi mărturisitori şi apostoli ai bucuriei nu doar individual, ci şi ca şi grup (…) deoarece “grupurile mici” sunt locul ideal de a ne pregăti şi de a ne forma ca apostoli.” Tinerii au fost insuflaţi de îndemnul pe care Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea îl  adresează tinerilor din Acţiunea Catolică în anul 1988, şi care şi astăzi răsună în inimile noastre, având datoria de al respecta şi de al transmite şi altor tineri.

Să ne ajute bunul Dumnezeu să ne respectăm angajamentul pe care ni l-am asumat, pentru a deveni adevaraţi apostoli a lui Hristos.

Mai multe imagini sunt disponibile în albumul foto.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*