Responsabilii diecezani și eparhiali cu pastorația tineretului s-au întâlnit vineri, 11 februarie la sediul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Cluj-Gherla din Cluj-Napoca pentru a pregăti cât mai bine prezența tinerilor din România la Ziua Mondială a Tineretului Madrid 2011.

Din partea Eparhiei de Cluj-Gherla au participat pr. Cristian Goia – consilier eparhial cu pastorația tineretului, Raluca Fernea – președint ASTRU Cluj și Codruța Fernea.

Întâlnirea a fost deschisă prin salutul PS Florentin Crihălmeanu, episcopul locului și de PS Virgil Bercea, episcop eparhial de Oradea şi responsabil cu pastoraţia laicilor în cadrul Conferinţei Episcopilor Catolici din România.

Au urmat apoi șapte sesiuni de lucru pe următoarele teme: aspecte generale ale ZMT, înscrieri (participanți, episcopi), logistică (cazare, masă, transport), aspecte economice (taxă de participare, fond de solidaritate, metode de autofinanţare), programul (evenimente centrale, cateheze, Festivalul Tinerilor, catehismul pentru tineri YouCat),  comunicare (site oficial, pagina Facebook), zilele în diecezele spaniole,  întrebări și răspunsuri.

Mai multe detalii despre întâlnire şi despre ZMT se pot găsi aici: www.zmtromania.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*