intalnirea a 3a

Institutul de Studii Patristice Augustinianum (Roma), în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai (Cluj-Napoca) – Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Istorie şi Filozofie, Facultatea de Litere – cu sprijinul AGRU şi ASTRU, îi invită pe cei interesaţi de studiile patristice (public larg şi specialişti în domeniu) la o serie de prelegeri şi dezbateri ce urmează a fi organizate periodic în spaţiul Universităţii clujene în următorii ani.

Această întâlnire (cea de-a treia) este prilejuită de conferinţa cu următoarea temă: „Paideia (Despre educarea tinerilor)” în gândirea Sfântului Ioan Gură de Aur, susţinută de profesorul Gian Franco Saba, Doctor al Institutului de Studii Patristice “Augustinianum” (Roma), actualmente profesor de Patrologie al Facultăţii Pontificale de Teologie din Sardinia. Conferinţa va avea loc Miercuri, 24 aprilie 2013, ora 12.00 în Aula Nicolae Ivan a Facultăţii de Teologie Ortodoxa, Piaţa Avram Iancu, nr. 18 din Cluj-Napoca.

Joi, 25 aprilie 2013, ora 12.00, va avea loc o a doua conferinţă cu tema „Gândirea politică a Sfântului Augustin”, susţinută de profesorul Robert Dodaro, Decanul Institutului de Studii Patristice Augustinianum din Roma în Aula Teofil Herineanu a Facultăţii de Teologie Ortodoxa, Piaţa Avram Iancu, nr 18 din Cluj-Napoca.

Intenţia organizării seriei de prelegeri şi dezbateri, în care se înscriu conferinţele anunţate mai sus – care va ocaziona de fiecare dată întâlniri cu specialişti de renume în domeniul studiilor patristice – este aceea de a crea în urbea clujeană un spaţiu de reflecţie pe teme patristice şi filozofice, cu un caracter intercultural, pluridisciplinar şi multiconfesional.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*