În perioada 1-5 septembrie 2021 s-a desfășurat un training în cadrul proiectului SVYO (Supporting Volunteers in Youth Organizations), training care a avut loc în Malta, la sediul ZAK la care au participat delegații din AC Italia, AC Malta, AC Spania și AC România. Din partea Acțiunii Catolice din România au participat Andreea Vințilă (AC Iași) și Teodora Capan (ASTRU Cluj)

Fiecare zi a început cu Sfânta Liturghie celebrată de pr. Reuben Gauci. În prima zi, programul a cuprins o sesiune care să le ofere posibilitatea participanților să se cunoască între ei. A doua sesiune a fost una introductiva, în care Joseph DeBono, președintele Acțiunii Catolice din Malta și Anthony Mifsud, specialist pe partea de cercetare, ne-au explicat mai multe despre ideea proiectului și rolul fiecărui membru prezent.

Următoarele două zile au însemnat sesiuni intense și interactive care au explicat tot ce presupunea partea de cercetare și de colectare de date prevăzută în proiect. La una din aceste sesiuni a participat și episcopul auxiliar al Maltei  – PS Joshep Galea-Curmi. care ne-a încurajat să continuăm această muncă cu tinerii în organizațiile noastre, pentru că Biserica are nevoie de noi.

Proiectul își dorește să ajute organizațiile implicate să își construiască un plan eficient atunci când vine vorba de activitățile pe care le desfășoară cu tinerii, pentru a le putea oferi acestora o experiență profundă și care să-i formeze. În urma acestui training, s-au conturat mai bine rolurile, iar pe parcursul acestuia vor urma diverse etape de cercetare și de activități care să ajute la îndeplinirea obiectivelor stabilite. 

Mai jos sunt impresiile celor două participante din partea Acțiunii Catolice din România:

A fost o experiență interesantă. La început parcă nu ne venea să credem că ne vedem în sfârșit față la față, nu prin intermediul unui ecran. Cred că ce ne-a adus împreună și ne-a ajutat să colaborăm este faptul că toți ne dorim să aducem o schimbare, vrem să fim mai buni și să le oferim mai multe tinerilor din organizațiile pe care le reprezentăm. Și cred că vom reuși. Va necesita mult timp și efort, dar vom reuși. – Teodora Capan, președinte ASTRU Cluj

Încă de când mi s-a spus că voi participa fizic la acest training am simțit o bucurie imensă pentru faptul că în sfârșit ne putem întâlni, dar și o mică teamă pentru că era un domeniu nou pentru mine. Totuși curiozitatea m-a îndemnat să accept provocarea și a fost cea mai bună decizie pe care puteam să o iau, deoarece experiența aceasta a întrecut orice așteptare pe care mi-o făcusem. Mi-am dezvoltat abilități ce nu știam că le posed, mi-am îmbogățit cunoștințele în ceea ce privește colectarea de date, dar am întâlnit și oameni deosebiți de la care am învățat nenumărate lucruri. Pentru mine această experiență a fost una cu adevărat încurajatoare, care mi-a dat energia de care am nevoie să continui munca și în Organizația din care fac parte. Am înțeles că nu sunt singură în această misiune și că sunt atâția oameni minunați care au același scop ca și mine. Andreea Vințilă – coordonator zonal AC Iași

Sursa articol și imagini: new.actiuneacatolica.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*