Săptămâna Carității, care în acest an s-a desfășurat  în perioada 7 -13 aprilie 2014, face parte din seria celor patru săptămâni pe care ASTRU Cluj le propune membrilor pe parcursul fiecărui an asociativ. Având ca și motto pasajul din Evanghelia după Ioan “Şi noi trebuie să ne dăm viaţa pentru fraţi”, această săptămână dorește să ne (re)amintească fiecăruia dintre noi că în jurul nostru sunt persoane care au nevoie de noi. Sfânta Tereza spunea “să zâmbeşti unui om care este supărat; să vizitezi, chiar şi pentru puţin timp, pe cineva care este singur; să oferi adăpost sub umbrela ta cuiva aflat în ploaie; să citeşti ceva unui orb; aceste acţiuni şi multe altele pot părea mărunte, dar astfel noi putem să dăm iubirii noastre pentru Dumnezeu o formă concretă.“

 Fiecare membru a fost îndemnat în această săptămână a carității să-și deschidă sufletul, ca să poată privi mai cu seamă spre persoanele care au nevoie de noi și prin care Hristos dorește să ne întâlnească. Ne dorim ca în fiecare an să dăm viața acestei săptămâni, să ieșim în întâmpinarea lui Isus astfel încât la final să auzim cuvintele Lui “Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau; străin am fost şi M-aţi primit;Gol am fost şi M-aţi îmbrăcat; bolnav am fost şi M-aţi cercetat; în temniţă am fost şi aţi venit la Mine. “ (Mt 25, 35-36), iar astfel să ne formăm un stil de viață în a-i ajuta pe cei de lângă noi.

Mai jos sunt prezentate câteva dintre acțiunile întreprinse de grupurile parohiale ASTRU Cluj.

Grupul parohial ASTRU „Sfântul Anton” – Dej

În data de 10.04.2014 am desfășurat o activitate de caritate. Ne-am întâlnit cu grupul Credință și Lumină de la noi din parohie. Mai exact au fost 3 tineri, am făcut împreună coșulețe cu ouă pentru paști, după care le-am oferit câte un pachețel cu fructe pentru acasă.

Ioana Pegulescu,

responsabil al grupului parohial „Sf. Anton” Dej

dej caritate

Grupul parohial ASTRU Junior – Sîngeorz Băi

În cadrul Săptămânii Carității (7-13 aprilie), tinerii din grupul ASTRU din parohia “Sfântul Gheorghe” Sîngeorz-Băi au animat Calea Crucii și Liturghia oferite pentru cei săraci, bolnavi, defavorizați în data de 9 aprilie 2014.
Ne-am întâlnit și duminică, 13 aprilie 2014, pentru a medita mesajul Papei în legătură cu Postul Mare și pentru a împărtăși faptele de caritate trăite de noi.

Sîngeorzan Cristina și Jarda Luminița,

responsabilii parohiali,Parohia “Sfântul Gheorghe” Sîngeorz -Băi

 

  În Săptămâna Carității  ASTRU junior Sîngeorz-Băi a realizat următoarele activități:
  1. Lecturarea Mesajului pentru Postul Mare al papei Francisc și aprofundarea acestuia în grupuri de discuție;
  2. Vizionarea unui material Power Point aprofundând viata Terezei de Calcutta;
  3. Fiecare membru ASTRU junior și-a propus sa viziteze individual un bolnav sau sărac din apropierea casei lui, ducând și o mica atenție, în funcție de necesitate, cumpărată cu banii adunați în pușculița confecționată la începutul Postului Mare;
  4. Activitate comună cu  ASTRIștii mai mari, ce a  constat în participarea la Rugăciunii : Calea Crucii și Sfânta Liturghie în ziua de miercuri, 9 aprilie 2014, ora 18.00, pentru săracii și bolnavii din parohia și orașul nostru.
           Elena Jarda,
                           educator ASTRU Junior , Parohia “Sfântul Gheorghe” Sîngeorz -Băi
DSCF9381

Grupurile specializate de liceeni, studenți și tineri profesioniști

Activitatea propusă pentru această săptămână membrilor stabiliți în Cluj-Napoca a fost de ajuta copiii orfani de la Casa de tip familial a surorilor din Congregația Maicii Domnului, aflată pe strada Măcinului nr. 28. Astfel, alături de Pr. Marius Cerghizan, tinerii profesioniști au aranjat să fie amplasate containere pentru strângerea de alimente neperisabile la intrarea în două dintre supermarketurile din Cluj-Napoca (Kaufland Mărăști și METRO Cash&Carry). Pe parcursul săptămânii, tinerii liceeni, studenți și profesioniști au ales câte un interval orar în care au dedicat din timpul lor pentru copii. Au informat clienții magazinelor despre campanie, împărțind fluturași și au mulțumit pentru gestul celor care ofereau din ceea ce aveau copiilor orfani, la ieșire.

for a smile

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*