Pentru Săptămâna Carităţii propusă de ASTRU Cluj, desfăşurată în perioada Postului Mare, tinerii din parohia Sfântul Anton Dej şi-au propus să facă o vizită la Centrul de zi „Familia şi copilul” din oraşul Dej, unde se află copii aflaţi în situaţie de risc de abandon familial sau care au fost reintegraţi în familia naturală.

În data de 29 martie 2012, patru reprezentanţi ai Astru Dej au fost să facă această vizită celor 17 copii de la Centru, oferindu-le cadouri şi jucării (adunate prin activităţi cu scop caritabil defaşurate în parohie şi prin donaţii) . Au petrecut alături de copii făcând cunoştinţă şi jucându-se diverse jocuri distractive. Copii au fost bucuroşi de această vizită, iar Astru parohial Sfântul Anton Dej a fost invitat la activităţi ale copiilor de la Centru cu diferite ocazii.

Această activitate ne-a făcut să realizăm ca trebuie să fim mai grijulii faţă de aproapele nostru, că putem să facem ceva şi pentru bucuria altora şi că „Este mai ferice să dai decât să primeşti.”(F.A 20:35)

Ioana Pegulescu

*******************

În 29 martie, grupul ASTRU liceeni a făcut o vizită la casa de copii ”Maica Domnului”. Nici nu am intrat bine în încăpere când am văzut copilașii întâmpinându-ne foarte veseli cu îmbrățișări, doritori să ne jucăm împreună. Nu mi-am dat seama cât de repede a trecut o oră, cei mici erau în continuare foarte activi, ca după primele minute petrecute cu ei. Am colorat, ne-am jucat cu mingea, am făcut jocuri de grup, toate însoțite de numeroase zâmbete și râsete. Având vârstele cuprinse între 3 și 6 ani, privind pe oricare din acei copii puteai să vezi puritatea fericirii în ochi prin inocența lor. Faptul că noi am venit în acea zi să fim alături de ei a însemnat mult pentru că asta e ceea ce își doresc. Ne-am despărțit foarte greu de cei mici, însă, după ce i-am îmbrățișat pe fiecare, am plecat, dorind să ne întoarcem la acești copii pentru a le mai oferi o mică bucurie printr-o vizită.

Mihaela Simionaş

********************

Sâmbătă, 31 martie 2012, în parohia “Sf. Gheorghe “din  Sîngeorz-Băi  tinerii împreună cu îndrumătorul spiritual Pr. Jarda Nicolae şi surorile călugăriţe  Sora Ştefania şi Sora Dominica  am pregătit un program  în cadrul Săptămânii Carităţii.

Acest program s-a desfăşurat pe doua etape:  cateheză, vizitarea bolnavilor şi persoanelor în vârstă şi vizitarea săracilor. Ne-am rugat, am cântat, împreuna cu ei, dar am şi ascultat povestea unei preotese  de 98 de ani.

Am simţit din plin bucuria bolnavilor şi săracilor atunci când am ajuns în casele lor. Cu toate că vremea nu a fost favorabilă, ne-am sacrificat pentru a duce bucuria pe care Dumnezeu a sădit-o în noi. Tuturor tinerilor le-a plăcut aceasta activitate de aceea am  decis că o sa mai organizam şi altele şi o să încercăm să vizitam cât mai mulţi oameni care se bucura prin simpla  noastră prezenţă.

Simion Afanase Fănică

 

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*