Prilej de nouă sărbătoare în parohia Andrei Mureșanu, în acest post al Nașterii Domnului, unde pe lângă celelalte activități dedicate membrilor parohiei, concerte, serbări, meditații, cântece și colinde care au ca scop apropierea noastră de praznicul Nașterii lui Isus Hristos, a luat ființă un nou grup parohial ASTRU, grup dedicat tinerilor din această parohie.

Duminică, 11 decembrie 2011, în parohia Andrei Mureșanu de la Capela “Sfântul Iosif”,  din piața Cipariu, 6 tineri au depus adeziunea în ASTRU. Alături de noi a fost părintele Florin Isac împreună cu credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie dedicată tinerilor și familiilor tinere, de la ora 18.30,  care a fost animată de către grupul care tocmai a depus adeziunea.

Primirea în ASTRU a grupului parohial a fost încântătoare şi a fost asistată de către Bogdan Bursaș, vicepreşedinte ASTRU Cluj, cel care a și înmânat noilor membrii ASTRU, însemnele acestei asociații și a explicat menirea și rolul acestei asociații pentru noi tinerii.

“Există însă un „de ce?” care este comun tuturor celor care fac parte din ASTRU şi nu numai, şi la care fiecare dintre noi este chemat să de-a un răspuns, nu numai cu cuvinte dar mai ales cu fapte“, a fost acest imbold care după un an de fructuoasă pregătire în care am străbătut împreună acest drum, ne-a determinat pe fiecare dintre noi tinerii să accedem spre noi culmi în apropierea de Dumnezeu și față de aproapele.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce ne-a dăruit până acum și sperăm cu ajutorului Lui îndemnați de cuvintele și exemplul celor dinaintea noastră să fim de folos Bisericii și neamului nostru !

Anda Baciu şi Cristina Tuşa

responsabilii grupul parohial ASTRU “Andrei Mureșanu” Cluj-Napoca

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*