Duminică, 11 decembrie 2011, numărul astriștilor a crescut datorită curajului a 5 tineri, aparținând Parohiei „Nașterea Domnului” din Dăbâca, dornici de a fi ”de folos Bisericii și neamului nostru”, dând culoare vieții lor și a noastre.

Primirea solemnă a noilor membri ASTRU de la Dăbâca a avut loc la sfârșitul Sfintei Liturghii, celebrată de părintele paroh Daniel Mureșan, în cadrul comunității, care i-a încurajat pe tineri.

La adeziune a participat din partea consiliul de conducere ASTRU Cluj – Maria Simionaş, director economic. Ceremonialul de primire solemnă respectă rânduiala care datează dinainte de 1948 fiind doar actualizată timpului prezent. După sfințirea simbolurilor, acestea au fost înmânate tinerilor care și-au luat un angajament de a fi ”spre slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui, fiind mereu sare și lumină pentru cei din jur, adevărați apostoli ai lui Cristos”.

Tinerii au fost felicitați și încurajați de membrii comunității, observându-se astfel admiraţia adulților față de avântul tinereții.  Îi încredințăm pe tinerii astriști Fecioarei Maria, să îi protejeze și le îndrume pașii spre sfințenie.

Maria Simionaş împreună cu responsabilii grupului ASTRU

al Parohiei „Nașterea Domnului” Dăbâca – Simina Câmpean şi Cătălin Muntean

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*