În data de 11 decembrie 2011 după Sfânta Liturghie de la ora 18.00 la Catedrala „Schimbarea la Faţă” din Cluj-Napoca a avut loc depunerea şi reînnoirea adeziuni a tinerilor care fac parte din grupurile de liceeni, studenţi şi tineri profesionişti ASTRU.

Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Florentin Crihălmeanu, episcopul de Cluj-Gherla alături de care au concelebrat Pr. Anton Crişan – vicar cu preoţi, Pr. Cristian Goia – consilier cu pastoraţia tinerilor şi Pr. Radu Tălpălariu – asistent spiritual general al ASTRU Cluj.

După Sfânta Liturghie a urmat rânduiala adeziunii la ASTRU care a început cu binecuvântarea însemnelor ASTRU. Apoi preşedinta ASTRU Cluj a prezentat credincioşilor ce înseamnă acest gest ar tinerilor – de a depune adeziunea la ASTRU şi ce le poate oferii Asociaţia tinerilor. După momentul în care tinerii au rostit angajamentele, iar noii membri au primit fiecare în parte tricoul ASTRU, s-a rostit împreună rugăciunea ASTRU.

A urmat apoi un moment deosebit în care preşedintele ASTRU Cluj – Raluca Fernea i-a mulţumit Pr. Cristian Goia pentru preţuirea şi grija constantă, plină de căldură faţă de ASTRU Cluj în cei 6 ani în care a fost asistentul spiritual şi i-a oferit o diplomă de merit şi o colecţie de albume foto care ilustrează activitatea desfăşurată în cadrul Asociaţiei.

De asemenea, preşedinta ASTRU Cluj a mulţumit şi preoţilor care sunt alături de tinerii în grupurile parohiale dar şi celor care sunt alături de grupul de liceeni – Pr. Sebastian Peşteşan, grupul de tineri profesionişti – Pr. Marius Furtună şi grupul de studenţi – Pr. Radu Tălpălariu care este şi asistentul spiritual general al Asociaţiei.

Şi nu în ultimul rând,  preşedinta ASTRU Cluj  i-a mulţumit Preasfinţitului Florentin pentru prezenţa la această ceremonie şi grija deosebită faţă de Asociaţie şi tineri.

Ceremonia s-a încheiat cu intonarea imnului ASTRU – „Să fim aştri” şi fotografia de grup.

Îi mulţumim bunului Dumnezeu pentru acest timp binecuvântat în care am spus din inimă “DA” lui Cristos şi Bisericii prin ASTRU – acţiune catolică pentru tineri!

 

Renata Taloş şi Codruţa Fernea

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*