În perioada 19-24 septembrie 2008, la Mănăstirea Părinţilor Carmelitani Desculţi de la Snagov, Bucureşti s-a desfăşurat Adunarea Generală a Coordonării Europene a Mişcării Internaţionale a Studenţilor Catolici şi a Organizaţiei Internaţionale a Tinerilor Studenţi Catolici.

Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj a fost aleasă în septembrie, anul trecut, să facă parte din Echipa Europeană de Coordonare, iar pentru anul 2008 şi-a asumat rolul de Coordonator European, prin reprezentantul său, Mihai Floran, vicepreşedinte ASTRU Cluj.

Au participat 17 reprezentanţi ai 10 mişcări de studenţi din Europa din ţări precum: Austria, Franţa, Germania,  Italia, Portugalia, România, precum şi dl. Mehul Dabhi (India) – preşedinte la nivel mondial a Mişcării Internaţionale a Studenţilor Catolici; pr. Christopher McCoy (Regatul Unit) – asistent ecleziastic al aceleiaşi mişcări; dşoara. Loucille Alcala (Filipine) – coordonator de programe la nivel mondial pentru Organizaţia Internaţională a Tinerilor Studenţi Catolici.

Întâlnirea a început cu o rugăciune şi cu deschiderea oficială după care au avut loc părţile statutare de alegere a prezidiului, de citirea mişcărilor participante cu înmânarea dreptului de vot, prezentarea şi aprobarea procesului verbal al Adunării Generale anterioare şi prezentarea şi aprobarea agendei prezentei întâlniri.

Dintre temele abordate în agenda întâlnirii s-au aflat raportul mişcărilor la nivel naţional, raportul coordonării europene pe anul încheiat, raportul echipelor internaţionale, raport financiar – aprobarea bilanţului şi a bugetului pe anul următor şi viitorul Coordonării Europene.

În ultima zi a întâlnirii au avut loc alegeri pentru Echipa Europeană, iar Asociaţia Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj a fost aleasă să facă parte din Echipa Europeană de Coordonare încă doi ani.

Coordonarea Europeană JECI-MIEC este o platformă de schimb şi reflecţie comună a mişcărilor naţionale de tineri şi studenţi catolici. Ea este una din cele şase coordonări continentale pentru cele două organizaţii internaţionale: Mişcarea Internaţională a Studenţilor Catolici şi Organizaţia Internaţională a Tinerilor Studenţi Catolici, ambele cu sediul la Paris, în Franţa. ASTRU Cluj a luat parte la activităţile coordonării din 2004 şi începând cu anul 2007 este membru colaborator al acesteia.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*