Dragi tineri astriști,

Începem un nou an asociativ, un an din care provocările nu vor lipsi, însă suntem convinși că va fi un an în care vom crește împreună. Tema acestui an asociativ este: „Trăiește măreția timpului prezent!”, temă care este propusă și la nivelul întregii Acțiuni Catolice din România.

Știm că poate deja ați auzit de multe ori ideea de a trăi în prezent, dar este foarte important să știm și cum să facem acest lucru. Dacă cunoașteți filmul Dead Poets Society, atunci știți că una din replicile importante era tocmai „Carpe diem”. Însă este important să înțelegem că această expresie nu ne încurajează să trăim în mod nesăbuit, fără să ținem cont de ceea ce urmează. Este foarte ușor să interpretăm greșit aceste cuvinte și să ajungem să trăim fără să ne pese de consecințele acțiunilor noastre, căutând doar distracția și senzațiile tari.

Invitația însă este spre ceva mai profund de atât. Suntem chemați să profităm de fiecare ocazie pe care o avem pentru a face un bine celorlalți, pentru a ne dezvolta în sens pozitiv. Desigur, uneori este bine să nu ne îngrijorăm prea mult de părerile altora, dar deciziile noastre trebuie să fie orientate spre viitor, spre ceea ce putem face azi, pentru ca ziua de mâine să fie mai bună.

Cuvântul „măreție” ar putea să ne sperie; am putea simți presiunea că suntem buni sau valoroși doar dacă acțiunile noastre sunt mărețe. Măreția e ceva greu de atins, însă este ceva spre care trebuie să tindem. Fiecare dintre voi are anumite calități și talente care, folosite în mod corect și practicate în mod constant, pot aduce o schimbare pozitivă. Măreția unui timp nu stă în câți bani câștigăm sau câți oameni ne cunosc, ci în iubirea și dedicarea cu care ne îndeplinim datoria. Dacă nu am avea un ideal spre care să tindem, viața noastră s-ar plafona și ne-am îndepărta mult de ceea ce înseamnă să fim creștini: să fim animați de iubirea lui Dumnezeu. Un creștin adevărat nu se va mulțumi cu mediocritatea. Sigur, va fi un drum cu suișuri și coborâșuri, dar important este să înaintăm.

Așadar, dragi tineri, în acest an vă invităm să vedeți măreția fiecărui moment, care este o oportunitate de a crește, de a crea un viitor mai bun pentru lumea întreagă și de a răspunde chemării lui Dumnezeu. Abia așteptăm să trăim împreună măreția timpului prezent! 

Teodora CAPAN,
Președinte

Pr. Vasile Sebastian PEȘTEȘAN,
Asistent spiritual general

Acest afiș a fost conceput utilizând resurse de la Freepik.com

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*