Sâmbătă, 27 iunie 2015, animatori plini de viaţă s-au întâlnit la Cluj-Napoca pentru a se pregăti de campusurile estivale parohiale ale verii anului 2015. Ziua de formare a purtat titlul „ANIMATOR cu SUFLET”, pornind de la tema generală care este propusă pentru campusurile estivale din acest an: continuarea parcursului pe cele 10 porunci.

DSC05790

Ziua a debutat cu un cuvânt de bun venit adresat din partea președintelui ASTRU Cluj și o rugăciune, așa cum se cuvine. În prima parte a zilei, prin activitățile din program tinerii au avut ocazia de a se cunoaște pe ei înșiși și a se cunoaște între ei, formând o echipă mai strâns-unită. O contribuție prețioasă la pregătirea animatorilor a avut Pr. Radu Tălpălariu, asistent spiritual general ASTRU Cluj, prin prezentarea profilului animatorului, ajutând pe cei prezenți să înţeleagă misiunea animatorului. Apoi a urmat un moment teoretic în care tinerii au înțeles ce este un campus estival ASTRU Cluj, care sunt momentele centrale dintr-o zi de campus, care este rolul animatorului în fiecare moment al zilei, care sunt necesarul de nelipsit dintr-un campus și cum se poate implica fiecare la nivel individual pentru a contribui la experiențe minunate de viață pentru copiii și tinerii din parohiile Eparhiei de Cluj-Gherla. Cei care au participat deja la ediții anterioare ale campusurilor organizate de ASTRU Cluj au împărtășit experiențele lor cu ceilalți participanți.

După masă am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe pr. Edmund Dujardi, asistent spiritual al grupului ASTRU parohial Sf. Iosif din Gherla, care care a ajutat tinerii să parcurgă istoria celor 10 cuvinte ale Legii lui Dumnezeu, să le înțeleagă în contextul în care au fost scrise și ce s-a schimbat pe parcursul timpului în ceea ce privește înțelegerea celor 10 porunci. Ulterior partea a doua a zilei s-a concretizat în lucrul practic pe echipe al participanților, pe momentele specifice unei zile de campus. Felicitări tuturor tinerilor dornici să dea o mână de ajutor pentru bucuria și formarea copiilor din parohiile de proveniență dar și din alte parohii de pe teritoriul eparhiei de Cluj-Gherla.

DSC05917

DSC05934

DSC05951

DSC05960

DSC06052-001

DSC06053

Albumul foto se poate vizualiza aici: ALBUM

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*