Tinerii animatori, care vor dedica din timpul lor pentru campusurile estivale din parohiile Eparhiei noastre s-au reunit sâmbătă, 5 iulie 2014, pentru a participa la un atelier de formare propus de ASTRU Cluj.

Cunoastere

Atelierul a început dimineața devreme cu un cuvânt de bun venit, rugăciunea ASTRU condusă de Pr. Radu Tălpălariu, asistentul spiritual general al Asociației, și câteva activități de cunoaștere. Pentru a facilita munca în echipe din a doua parte a zilei, participanții la acest atelier au fost provocați în continuare la a căuta „comoara umană” prin centrul oraşului Cluj-Napoca, moment care a ajutat la crearea unor relații mai strânse între ei, cooperare şi muncă în echipă.

Comoara umană

Până la jumătatea zilei am văzut împreună ce înțelegem și ce ne propunem să realizăm într-un campus estival.  Animatorii cu experienţă au împărtășit şi celor mai tineri și experiențe, trăiri şi sfaturi din edițiile anterioare. Apoi, împreună am parcurs materialul propus pentru campusurile din această vară, pentru a clarifica ce informații regăsim pentru fiecare zi de campus și cum le putem folosi mai bine. A urmat apoi un moment de formare în cadrul căruia  am aprofundat  cele 10 porunci, ghidați fiind pe acest drum de Pr. Horia Bursaș-Grad.

Cele 10 porunci

Programul din a doua parte a zilei a constat într-o experiență practică pentru participanți. Aceştia au avut la dispoziție o oră, timp în care, împărțiți pe echipe, au  pregătit cele patru părți ale unei zile de campus:  activitatea de bun venit şi (re)cunoaştere, activități pentru aprofundarea mesajului catehetic, jocuri și atelierul de creație. Fiecare dintre programele propuse de echipe au fost discutate, impresiile venind atât din partea echipei de animatori care au pregătit activitatea, cât și din partea participanților la activitate, care au urmat indicațiile primite de animatorii atelierului. Evaluarea finală a reflectat ajutorul regăsit în activitățile desfășurate pe parcursul zilei pentru o cât mai frumoasă realizare a campusurilor estivale din acest an.

Fotografie finală de grup

Campusurile estivale sunt iniţiative care fac ca timpul estival să fie plin de stimuli care să contribuie la dezvoltarea personală integrală.  Este o ocazie pentru tinerii şi copiii din parohiile eparhiei de a petrece câteva zile de vară într-un mod educativ şi totodată recreativ, în spiritul creştin. Materialul pregătit pentru campusurile estivale din acest an, se poate extinde la maxim 10 zile şi are ca finalitate aprofundarea celor 10 porunci care ne asigură o călătorie în siguranţă prin viaţă spre VIAŢĂ VEŞNICĂ.  Activităţile propuse în cadrul campusurilor au la bază educaţia prin experienţă iar programul campusurilor propune asimilarea unor deprinderi necesare în viaţa de zi cu zi.

Campusurile estivale organizate de ASTRU Cluj în parohiile Eparhiei noastre au început în anul 2011, iar temele propuse au fost „Credinţa, familia şi prietenii dau valoare timpului tău!” (2011) „Secretul bucuriei adevărate”(2012) și „Trăiește altfel” (2013). În acest an tema campusurilor estivale este „Din toată inima”.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*