Sâmbătă,  11 octombrie 2008, peste 50 de tineri din Eparhia de Cluj-Gherla s-au reunit la Gherla pentru a participa la Cursul de animatori organizat de ASTRU Cluj în pregătirea Întâlnirii Eparhială a Tineretului, ediţia a cincia, care va avea loc sâmbătă, 18 octombrie 2008, la Gherla.

                După sosirea participanţilor la Capela de la Gherla, animatorii s-au deplasat spre Liceul Teoretic „Petru Maior” Gherla, partener al Întâlnirii Eparhiale, unde programul a început cu o rugăciune celebrată de Pr. Cristian Goia – consilier eparhial cu pastoraţia tineretului din cadrul Departamentului pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Cluj-Gherla.

                A urmat cunoaşterea animatorilor şi formarea echipei, după care Codruţa Fernea, preşedinte ASTRU Cluj a prezentat o introducere în structura şi organizarea Întâlnirii Eparhiale a Tineretului.

                Vizita ghidată la Catedrala Armeano-Catolică din oraş a fost un moment deosebit în care s-a putut afla mai multe despre armeni şi despre istoria acestora în lume cât şi în România, mulţumită domnului Estegar, epitrop al Catedralei.

                După prânz a urmat împărţirea animatorilor în cele patru grupuri de lucru din cadrul Întâlnirii Eparhiale a Tineretului: logistică, secretariat, media şi animatorii de grupuri de discuţii. Fiecare din cele patru grupuri au luat parte la ateliere de lucru în care au pregătit partea fiecăruia din cadrul întâlnirii.

                Animatorii se vor reîntâlni vineri pentru a definitiva pregătirile Întâlnirii Eparhiale a Tineretului.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*