Dragi tineri,

Vă invităm cu drag să vă alăturați celebrării locale celei de-a XXXI-a ediție a Zilei Mondiale a Tineretului. Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma de Cluj-Gherla și ASTRU Cluj organizează la nivel eparhial o ieșire cu ocazia acestei celebrări în ziua de sâmbătă, 09 aprilie 2016.

Zilele Mondiale ale Tineretului se celebrează în fiecare an în cadrul Bisericilor locale în duminica Floriilor. Evenimentul a luat naștere În 1983-1984, Anul Sfânt al Mântuirii, când Papa Ioan Paul al II-lea i-a chemat pe tineri să celebreze împreună Zilele Mondiale ale Tineretului, chemare la care tinerii au răspuns cu un entuziasm care a depăşit toate aşteptările.

Tema ediției din anul acesta este „Fericiți cei milostivi pentru că ei vor afla milostivire” (Mt. 5,7), cea din urmă dintr-o serie de trei care se concentrează pe Fericiri, propusă de Papa Francisc. Dorim ca această celebrare locală să fie o pregătire pentru participarea tinerilor din eparhia noastră la Zilele Mondiale ale Tineretului care vor avea loc în Polonia, în perioada 19 – 31 iulie 2016.

2016_poster ZMTlocal_Ramet (2) (1)

Program propus:

7.30  Plecare din parcarea din Piaţa Cipariu pentru cei care nu știu să ajungă la Centrul Manresa (str. Tudor Arghezi, nr. 2)

08.00  Sfânta Liturghie Arhierească la Capela Centrului Manresa

09.00 Cateheză

09.30 Plecare cu autocarul spre Râmeț

11.30 Prânzul și discuţii în grupuri (fiecare participant îşi va asigura prânzul)

12.30 Drumeţie pe munte

19.00 Întoarcere

Pentru înscrieri, acesați FORMULARUL.

Pentru participanţii care aleg autocarul ca mijloc de transport, plecarea va fi după Sfânta Liturghie celebrată împreună la Centrul Manresa, din Zorilor, la ora 9.30. Costul transportului este de 25 lei/persoană.

Cei care doresc să vină pe cont propriu sunt bineveniți să participe la Sfânta Liturghie, iar apoi să ne întâlnim în parcarea de la Mănăstirea de la Râmeț, unde va staționa și autocarul.

 

Este recomandat ca participanţii:

●       Să aibă minim 14 ani împliniţi

●       Să fie îmbrăcaţi corespunzător (obligatoriu bocanci și pelerină de ploaie)

●       Să aibă la ei izolir/izopren / instrumente muzicale / jocuri și articole pentru jocuri sportive preferate (volei, fotbal etc.)

●       Să nu uite de pacheţelul pentru prânz şi apă

●       Să se înscrie la această Celebrare până cel târziu în 31 martie 2016 completând formularul de mai sus.  (Se vor elabora/tipări materiale pentru această celebrare pentru numărul de persoane înscrise până în 31 martie 2016, ora 23.59)

 

Informaţii suplimentare:

Pr. Radu Tălpălariu, Consilier eparhial pentru tineret – 0729884887; tineretcluj@gmail.com

ASTRU Cluj – 0758677259; cluj@astru.ro

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*