Dragi tineri,

Vă invităm cu drag să vă alăturați celebrării locale celei de-a XXXII-a ediție a Zilei Mondiale a Tineretului. Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma de Cluj-Gherla și ASTRU Cluj organizează la nivel eparhial o ieșire cu ocazia acestei celebrări în ziua de sâmbătă, 08 aprilie 2017.

Zilele Mondiale ale Tineretului se celebrează în fiecare an în cadrul Bisericilor locale în duminica Floriilor. Evenimentul a luat naștere în 1983-1984, Anul Sfânt al Mântuirii, când Papa Ioan Paul al II-lea i-a chemat pe tineri să celebreze împreună Zilele Mondiale ale Tineretului, chemare la care tinerii au răspuns cu un entuziasm care a depăşit toate aşteptările.

Tema ediției din anul acesta este „Pentru că cel puternic mi-a făcut lucruri mari: sfânt este numele lui” (Lc. 1,30), prima dintr-o serie de trei teme propuse de Papa Francisc care se concentrează pe persoana Mariei, Mama lui Isus, ca exemplu de urmat.

Program propus:

7.30  Plecare din parcarea din Piaţa Cipariu pentru cei care nu știu să ajungă la Centrul Manresa (str. Tudor Arghezi, nr. 2)
08.00  Sfânta Liturghie Arhierească și cuvântul de învățătură la Capela Centrului Spiritual Manresa
09.45 Plecare cu autocarul spre Rimetea (jud. AB)
11.30 Drumeţie pe munte ce va include prânzul, discuţii și activități în grupuri (fiecare participant îşi va asigura prânzul)
19.00 Întoarcere

Pentru înscrieri, accesați FORMULARUL. (până cel târziu în 2 aprilie 2017)

Pentru participanţii care aleg autocarul ca mijloc de transport, plecarea va fi după Sfânta Liturghie celebrată împreună la Centrul Manresa, din Zorilor, la ora 9.30. Costul transportului este de 25 lei/persoană.

Cei care doresc să vină pe cont propriu sunt bineveniți să participe la Sfânta Liturghie, iar apoi vom pleca împreună de la Centrul Manresa.

Este recomandat ca participanţii:

  • Să aibă minim 14 ani împliniţi;
  • Să fie îmbrăcaţi corespunzător (obligatoriu bocanci și pelerină de ploaie);
  • Să aibă la ei izolir/izopren / instrumente muzicale / jocuri și articole pentru jocuri sportive preferate (volei, fotbal etc.)
  • Să nu uite de pacheţelul pentru prânz şi apă;
  • Să se înscrie la această Celebrare până cel târziu în 2 aprilie 2017 completând formularul de mai sus.  (Se vor elabora/tipări materiale pentru această celebrare pentru numărul de persoane înscrise până în 2 aprilie 2017, ora 23.59)

Informaţii suplimentare:

Pr. Radu Tălpălariu, Consilier eparhial pentru tineret – 0729884887; tineretcluj@gmail.com

ASTRU Cluj – 0758677259; cluj@astru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*