ÎNSCRIE-TE ONLINE AICI

Dragi tineri,

Vă invităm cu drag să vă alăturați celebrării locale celei de-a XXXIV-a ediții a Zilei Mondiale a Tineretului. Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma de Cluj-Gherla și ASTRU Cluj organizează la nivel eparhial o ieșire cu ocazia acestei celebrări în ziua de sâmbătă, 13 aprilie 2019.

Zilele Mondiale ale Tineretului se celebrează în fiecare an în cadrul Bisericilor locale în duminica Floriilor. Evenimentul a luat naștere în 1983-1984, Anul Sfânt al Mântuirii, când Papa Ioan Paul al II-lea i-a chemat pe tineri să celebreze împreună Zilele Mondiale ale Tineretului, chemare la care tinerii au răspuns cu un entuziasm care a depăşit toate aşteptările.

Tema ediției din anul acesta este „Iată slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul Tău” (Lc. 1,38), a treia dintr-o serie de trei teme propuse de Papa Francisc care se concentrează pe persoana Mariei, Mama lui Isus, ca exemplu de urmat.

Program propus:

09.00 – Sf. Liturghie și cateheză la Biserica parohiei Sf. Feciară Maria – Grigorescu (Bdul 1 Decembrie 1918, f.n. – pe malul Someșului);
11.00 –  Plecare cu autocarul spre Cheile Vălișoarei (Aiudului);
12.00  – Drumeţie pe munte ce va include prânzul, discuţii și activități în grupuri (fiecare participant îşi va asigura prânzul)
19.00 – Întoarcere

Pentru înscrieri, accesați FORMULARUL(până cel târziu în 9 aprilie 2019)

Pentru participanţii care aleg autocarul ca mijloc de transport, plecarea va fi la ora 11.00, după Sfânta Liturghie celebrată împreună la Biserica
parohiei Sf. Feciară Maria – Grigorescu (Bdul 1 Decembrie 1918, f.n. – pe malul Someșului).  Costul transportului este de 30 lei/persoană și se achită la îmbarcare.

Cei care doresc să vină pe cont propriu sunt bineveniți să participe la Sfânta Liturghie, iar apoi vom pleca împreună. Vă rugăm să vă înscrieți pe formular chiar dacă optați pentru transport cu mijloace proprii.

Este recomandat ca participanţii:

  • Să aibă vârsta cuprinsă între 14 -35 de ani împliniţi;
  • Să fie îmbrăcaţi corespunzător (obligatoriu bocanci și pelerină de ploaie);
  • Să aibă la ei izolir/izopren / instrumente muzicale / jocuri și articole pentru jocuri sportive preferate (volei, fotbal etc.)
  • Să nu uite de pacheţelul pentru prânz şi apă;
  • Să se înscrie la această Celebrare până cel târziu în 9 aprilie 2019 completând formularul de mai sus.  (Se vor elabora/tipări materiale pentru această celebrare pentru numărul de persoane înscrise până în 9 aprilie 2019, ora 23.59)

Informaţii suplimentare:

Pr. Radu Tălpălariu, Consilier eparhial pentru tineret – 0729884887; tineretcluj@gmail.com
ASTRU Cluj – 0758677259; cluj@astru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*