Întreaga lume creștină aniversează joi, 2 februarie, Sărbătoarea “Întâmpinării Domnului în Templu”, care evocă intrarea Pruncului Isus în Templu în brațele Preasfintei Fecioare Maria. Începând din anul 1996, ziua de 2 februarie a fost aleasă de Biserica Catolică să reprezinte și “Ziua Vieții Consacrate”, această zifiind prilej de laudă plină de recunoștință adusă lui Dumnezeu de către persoanele consacrate, acele persoane care au făcut dăruirea totală de sine Domnului prin voturile sărăciei, curăției și ascultării pentru Împărăția cerurilor.

Episcopia greco-catolică de Cluj-Gherla împreună cu persoanele consacrate de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla, au pregătit pentru această sărbătoare un program aniversar, coordonat de pr. Anton Crișan, vicar cu preoții și persoanele consacrate, constând în două momente. Cel dintâi miercuri, 1 februarie 2017, la Centrul de spiritualitate Manresa al Ordinului Iezuit (str. Tudor Arghezi 2), de la ora 19.00, va avea loc o Veghe de rugăciune condusă de tineri, pe tema: “Bucuria slujirii cu libertate”, urmată de Sfânta Liturghie și, în încheiere, o agapă fraternă – moment de comuniune și împărtășire. Joi 2 februarie 2017 – Întâmpinarea Domnului, în Catedrala “Schimbarea la Față” (B-dul Eroilor nr. 10), de la ora 10.30, va fi celebrată Sfânta Liturghie solemnă, de către PS Florentin Crihălmeanu Episcop eparhial, alături de care vor concelebra mai mulți preoți.

La celebrarea liturgică vor participa, în primele rânduri ale bisericii, frați și surori din ordinele și congregațiile de viață consacrată din Eparhia de Cluj-Gherla, care vor aduce astfel mărturia rugăciunii lor și a prezenței lor discrete, dar izvorâtoare de har în inima Bisericii. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Corul Vox Lucis al Liceului Greco-Catolic “Inochentie Micu”. În încheiere, două persoane consacrate vor depune mărturia vieții de rugăciune prin care au ales să răspundă chemării lui Dumnezeu la o slujire în bucuria credinței.

Preasfinția Sa Florentin va adresa, cu acest prilej, un cuvânt de învățătură, aducând mulțumire lui Dumnezeu pentru persoanele consacrate care, an de an, prin activitatea lor își împlinesc misiunea de a-L arăta pe Isus oamenilor, de a aduce în numele lui Isus alinare celor în suferință și ajutor celor în nevoie.

Sursa: eparhiaclujgherla.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*