În perioada 26-28 octombrie 2014, simbolurile Zilelor Mondiale ale Tineretului – Crucea tinerilor şi Icoana Fecioarei Maria «Salus Populi Romani» vor poposi şi la Cluj-Napoca. Aceste simboluri sunt în pelerinaj în România, după ce au parcurs Belarus, Lituania, Letonia, Rusia, Ucraina şi Republica Moldova.

În anul 1984 papa Ioan Paul al II-lea, într-o celebrare la Roma, a încredinţat tinerilor o cruce simplă de lemn, de aproape patru metri, cerându-le acestora să o poarte în întreaga lume ca semn al iubirii lui Cristos faţă de omenire. Crucea a devenit simbolul Zilelor Mondiale ale Tineretului, dorite tot de papa Ioan Paul al II-lea. Din anul 1984 această “cruce” a străbătut toate continentele poposind în cele mai diferite locuri pentru a duce mesajul plin de speranţă al jertfei lui Cristos pentru mântuirea omului. Din anul 2003 “crucea” este însoţită de icoana Fecioarei Maria ca semn al grijii pe care Maica Domnului o poartă generaţiilor tinere.

PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, responsabil cu pastoraţia tineretului în cadrul Conferinţei Episcopilor din România, a declarat că “pelerinajul crucii şi al icoanei prin România este o ocazie potrivită de rugăciune pentru tinerii noştri şi din lumea întreagă atât de încercaţi de frământările timpurilor pe care le trăim” şi, totodată, “un prilej potrivit de rugăciune pentru ţara noastră şi pentru poporul român, asupra căruia să invocăm binecuvântarea lui Dumnezeu şi mijlocirea Preasfintei Fecioare Maria”.

Mai multe detalii pe www.zmtromania.ro

afis_ZMT_cluj_final_ro

 

 

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*