Cu bucurie invităm sâmbătă, 5 octombrie 2019, toți tinerii (14-35 ani) din comunitățile parohiale din Eparhie la Întâlnirea Eparhială a Tineretului, în Localitatea Gherla.

A XV-a ediție a Întâlnirii Eparhiale a Tineretului (IET) are tema „Isus trăiește!” și motto-ul „Eu sunt Învierea și viața. Cel care crede în Mine, chiar dacă moare, va trăi.” (Ioan 11, 25), fiind organizată de Episcopia Română-Unită cu Roma, greco-catolică de Cluj Gherla prin Departamentul de tineret, în colaborare cu Protopopiatul Gherla, Parohia greco-catolică „Sf. Iosif” Gherla și ASTRU Cluj.

Programul întâlnirii eparhiale a tinerilor este propus după modelul Zilelor Mondiale ale Tineretului fiind o îmbinare a celebrării (Sfânta liturghie și diferitele momente de rugăciune), cu formarea (umană, spirituală, specifică pentru anumite activități), sărbătoarea și comuniunea (întâlnirea între tineri, schimb de experiență, entuziasm etc.).

Pentru participarea la Întâlnirea Eparhială sunteți rugați să comunicați responsabilului cu pastorația tinerilor din protopopiatul dumneavoastră până la data de 30 septembrie 2019, ora 20:00 numărul de participanți din parohia dumneavoastră la Întâlnirea Eparhială a Tineretului.
Anexăm programul întâlnirii, informații practice, precum și un afiș al evenimentului.

Preacucernici părinți, fiind convinși că tinerii sunt, după cum spunea Sf. Părinte Papa Francisc, „acum-ul lui Dumnezeu” vă mulțumim pentru susținerea ce o acordați tinerilor și vă asigurăm că merită să fie făcut orice efort pentru a încuraja participarea lor la Întâlnirea Eparhială a Tineretului, la Gherla în 5 octombrie 2019.

În comuniune de rugăciune,

Pr. Radu TĂLPĂLARIU
Consilier eparhial pentru tineret

Rosana BĂLĂNESCU
Președinte ASTRU Cluj


PROGRAM:

09:00 – Sosirea participanților, înscrieri, pregătire pentru Sf. Liturghie, posibilitate de spovadă
10:00 – Sf Liturghie și cateheză* – în Biserica parohiei Sf. Iosif
12:00 – Prânz (se va servi din pachețele proprii, prânzul fiind servit în grupurile prestabilite, grupuri care vor rămâne apoi pentru discuții, respectiv pentru activitatea de după-masă)
12:45 – Grupuri de discuții
13:30 – Treasure Hunt (căutarea comorii) prin Gherla
16:00 – Rugăciune de final și predarea Crucii tineretului parohiei care va organiza viitoare ediție a IET.

*Cateheza va fi ținută de Pr. FELIX ROCA, Responsabilul Oficiului Național pentru Pastoraţia Tineretului și Asistent Spiritual al Acțiunii Catolice din România

Informații practice:

  • Tinerii din parohie cu vârsta între 14 și 35 ani să fie pregătiți din timp pentru această zi.
  • Nu este oportun să fie cooptați în ultimele zile lipsind astfel o motivație consistentă.
  • Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 30 septembrie 2019 și vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastoraţia tinerilor.
  • La sosirea la Gherla și pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugați să respecte indicațiile organizatorilor și animatorilor. Bagajele nu vor fi lăsate la autocare pentru a evita deplasarea spre parcare în timpul prânzului.
  • Participanții la IET 2019 să fie încurajați să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situațiile contrare sunt deosebit de deranjante.
  • Preoții care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugați să își aducă ornate luminate.
  • Pentru susținerea organizării acestui eveniment, fiecare participant va achita, la momentul sosirii la Gherla, o taxă de participare de 5 lei/tânăr.
  • Transportul participanților nu va fi decontat. În situația în care întâmpinați dificultăți din acest punct de vedere, vă rugăm să contactați organizatorii.

Informații suplimentare se pot obține la:
* Departamentul pentru Tineret – Pr Radu Tălpălariu, 0729.884.887, tineretcluj@gmail.com
* ASTRU Cluj – 0758.677.259, cluj@astru.ro www.cluj.astru.ro

ANEXE:
Afiș IET 2019
Formular înscriere grup parohial tineri

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*