Parohia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică „Buna Vestire”, Târgu Lăpuș va găzdui în data de 26 mai 2018, Întâlnirea Eparhială a Copiilor, ajunsă la cea de-a XII-a ediție. Tema acestei întâlniri, la care vor participa copii din majoritatea parohiilor Eparhiei de Cluj-Gherla, cu vârste cuprinse între 6 – 13 ani, este „Cu Tine nu mă tem!”, iar motto-ul: „Lăsați copiii să vină la mine…”(Lc 18,16).

Evenimentul este organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla în colaborare cu Protopopiatul Lăpuș, Parohia „Buna Vestire”, Târgu-Lăpuș și Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, preoții, persoanele consacrate și laicii implicați în pastorația copiilor și tinerilor .

Programul Întâlnirii Eparhiale a Copiilor 2018 este următorul:

9.00 Primirea participanților & animație
10.00 Pregătirea pentru Sfânta Liturghie
10.30 Sfânta Liturghie arhierească la Biserica Greco-Catolică „Buna Vestire” Târgu Lăpuş
Deplasare spre locația întâlnirii și servirea prânzului
13.15 Festivalul copiilor: jocuri, bansuri, clovni
16.00 Anunțarea Protopopiatului care va găzdui Întâlnirea Copiilor în 2019
16.30 Încheierea Întâlnirii Copiilor

Cu bucurie vă invităm să participați împreună cu toți copiii din comunitatea dumneavoastră la această sărbătoare a credinței dedicată copiilor.

Asigurându-vă de rugăciunile noastre,

Pr. Radu TĂLPĂLARIU                                                                              Mihai Iosif MORUȚAN,
Consilier eparhial pentru tineret                                                       Președinte ASTRU CLUJ

 


Informații privind spațiul desfășurării Întâlnirii Eparhiale a Copiilor 2018:

Sfânta Liturghie din cadrul Întâlnirii Eparhiale a Copiilor va fi celebrată la Biserica greco-catolică Buna Vestire Târgu Lăpuş (str. Liviu Rebreanu, nr. 10). După celebrarea Sfintei Liturghii ne vom îndrepta spre Stadionul orașului, unde se va desfășura a doua partea a programului întâlnirii.

În vederea pregătirii Întâlnirii Eparhiale a Copiilor, ce va avea loc la Târgu-Lăpuș dorim să specificăm următoarele aspecte, cu rugămintea de a fi luate în considerare pentru buna desfășurare a evenimentului:

 • Copiii din parohie cu vârsta între 6 și 13 ani să fie pregătiți din timp pentru această zi. Nu este oportun să fie cooptați în ultimele zile lipsind astfel o motivație consistentă.
 • Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 15 mai 2018 și vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastorația tinerilor. Însemnele întâlnirii vor fi primite doar de către parohiile care au anunțat participarea.
 • Grupurile de copii, care vor participa la Întâlnirea Eparhială a Copiilor, trebuie să aibă un număr suficient de responsabili bine pregătiți; aceștia să se asigure la plecarea din propriile parohii că fiecare copil are o șepcuță/pălărioară pentru soare, sticluță cu apă și pachețel pentru prânz.
 • La centrul de primire va fi făcută înscrierea grupului parohial și se vor primi însemnele întâlnirii. La sosirea la Târgu Lăpuș și pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugați să respecte indicațiile organizatorilor și animatorilor.
 • Participanții la Întâlnirea Eparhială a Copiilor să fie îndemnați să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situațiile contrare sunt deosebit de deranjante.
 • Preoții care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugați să își aducă ornate luminate.
 • Parohiile care participă în mod organizat la Întâlnirea Eparhială a Copiilor au posibilitatea de a opta între o contribuție de:
  • 0 lei/participant pentru cei care nu solicită rambursarea transportului
  • 25 lei/participant pentru cei care solicită rambursarea transportului
 • Rambursarea transportului se face doar pentru deplasarea în mod organizat pe parohie sau protopopiat cu autocarul, cu condiția ca minim 80% din locurile în autocar să fie ocupate; sau cu trenul. Rambursarea transportului se solicită până cel târziu în data de 15 mai 2018. Cererile de rambursare primite după această dată nu vor fi luate în considerare. Rambursarea transportului se va efectua numai în limita bugetului disponibil.

Informații suplimentare se pot obține la:
– Departamentul pentru Tineret – Pr Radu Tălpălariu 0729.884.887, tineretcluj@gmail.com
– ASTRU Cluj – 0758.677.259, cluj@astru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*