Parohia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică „Adormirea Maicii Domnului”, Feldru – Valea Secerului va găzdui în data de 20 mai 2017, Întâlnirea Eparhială a Copiilor, ajunsă la cea de-a XI-a ediție. Tema acestei întâlniri, la care vor participa copii din majoritatea parohiilor Eparhiei de Cluj-Gherla, cu vârste cuprinse între 6 – 13 ani, este „Maria, învață-mă să spun DA!”, iar motto-ul: „Lăsați copiii să vină la mine…”(Lc 18,16).

Evenimentul este organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla în colaborare cu Protopopiatul Rodna, Parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Feldru – Valea Secerului și Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, preoții, persoanele consacrate și laicii implicați în pastorația copiilor și tinerilor .

Programul Întâlnirii Eparhiale a Copiilor 2017 este următorul:

9.00 Primirea participanților & animație
10.00 Pregătirea pentru Sfânta Liturghie
10.30 Sfânta Liturghie arhierească
Prânzul (fiecare din pachețelele proprii aduse de acasă)
13.00 Festivalul copiilor: jocuri, bansuri, clovni
15.45 Premierea participanților
16.00 Predarea Icoanei copiilor Protopopiatului care va găzdui Întâlnirea Eparhială a Copiilor în 2018
16.15 Încheierea Întâlnirii Copiilor

Cu bucurie vă invităm să participați împreună cu toți copiii din comunitatea dumneavoastră la această sărbătoare a credinței dedicată copiilor.

Asigurându-vă de rugăciunile noastre,

Pr. Radu TĂLPĂLARIU                                                                              Mihai Iosif MORUȚAN,
Consilier eparhial cu pastorația tinerilor                                          Președinte ASTRU CLUJ

 

 

Informații privind spațiul desfășurării Întâlnirii Eparhiale a Copiilor 2017:

Întâlnirea Eparhială a Copiilor se va desfășura în incinta Stadionului Comunal Feldru.

Dacă sosiți dinspre Năsăud, la ieșirea din localitatea Feldru, după podul peste râul Someș virați la dreapta pe prima stradă. Stadionul se află la aprox. 300m de intersecție, unde copiii pot coborî, iar autocarele, microbuzele, mașinile mari etc. vor fi direcționate spre parcarea din apropiere.

Dacă sosiți dinspre Ilva Mică, la intrarea în localitatea Feldru, înainte de podul peste râul Someș virați la stânga. Stadionul se află la aprox. 300m de intersecție, unde copiii pot coborî, iar autocarele, microbuzele, mașinile mari etc. vor fi direcționate spre parcarea din apropiere.

În vederea pregătirii Întâlnirii Eparhiale a Copiilor, ce va avea loc la Feldru – Valea Secerului dorim să specificăm următoarele aspecte, cu rugămintea de a fi luate în considerare pentru buna desfășurare a evenimentului:

 •  Copiii din parohie cu vârsta între 6 și 13 ani să fie pregătiți din timp pentru această zi. Nu este oportun să fie cooptați în ultimele zile lipsind astfel o motivație consistentă.
 • Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 8 mai 2017 și vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastorația tinerilor. Însemnele întâlnirii vor fi primite doar de către parohiile care au anunțat participarea.
 • Grupurile de copii, care vor participa la Întâlnirea Eparhială a Copiilor, trebuie să aibă un număr suficient de responsabili bine pregătiți; aceștia să se asigure la plecarea din propriile parohii că fiecare copil are o șepcuță/pălărioară pentru soare, sticluță cu apă și pachețel pentru prânz.
 • La centrul de primire va fi făcută înscrierea grupului parohial și se vor primi însemnele întâlnirii. La sosirea la Feldru și pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugați să respecte indicațiile organizatorilor și animatorilor.
 • Participanții la Întâlnirea Eparhială a Copiilor să fie îndemnați să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situațiile contrare sunt deosebit de deranjante.
 • Preoții care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugați să își aducă ornate luminate.
 • Parohiile care doresc să participe la Festivalul Copiilor cu un moment artistic educativ pentru copii sunt rugate să contacteze organizatorii până în 8 mai 2017.
 • Parohiile care participă în mod organizat la Întâlnirea Eparhială a Copiilor au posibilitatea de a opta între o contribuție de:
  • 0 lei/participant pentru cei care nu solicită rambursarea transportului
  • 15 lei/participant pentru cei care solicită rambursarea transportului
 • Rambursarea transportului se face doar pentru deplasarea în mod organizat pe parohie sau protopopiat cu autocarul, cu condiția ca minim 80% din locurile în autocar să fie ocupate; sau cu trenul. Rambursarea transportului se solicită până cel târziu în data de 8 mai 2017.

Informații suplimentare se pot obține la Departamentul pentru Tineret – Pr Radu Tălpălariu 0729.884.887 și ASTRU Cluj – 0758.677.259, cluj@astru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*