Cu bucurie vă invităm sâmbătă, 10 octombrie 2015, împreună cu toţi tinerii (14-30 ani) din comunitatea dumneavoastră parohială la Întâlnirea Eparhială a Tineretului în Capitala Europeană a Tineretului 2015.

A XII-a ediţie a Întâlnirii Eparhiale a Tineretului (IET) are tema „Mai aproape unul de celălalt, mai aproape de Dumnezeu” şi motto-ul „Fericiți cei milostivi căci ei vor afla milostivire” (cf. Matei 5,7) şi se doreşte a fi un prim moment de întâlnire a tinerilor în vederea Anului Milostivirii Divine.  Programul întâlnirii eparhiale a tinerilor  este propus după modelul Zilelor Mondiale ale Tineretului fiind o îmbinare a celebrării (Sfânta liturghie şi diferitele momente de rugăciune), cu formarea (umană, spirituală, specifică pentru anumite activităţi), sărbătoarea (Festivalul talentelor) şi comuniunea (întâlnirea între tineri, schimb de experienţă, entuziasm, sărbătoare etc.).

Pentru participarea la Întâlnirea Eparhială sunteţi rugaţi să comunicaţi responsabilului cu pastorația tinerilor din protopopiatul dumneavoastră până în 4 octombrie 2015, ora 20.00 numărul de participanți din parohia dumneavoastră la Întâlnirea Eparhială a Tineretului. Anexăm programul întâlnirii, informaţii practice, precum şi un afiş al evenimentului.

De asemenea, vă rugăm să încurajaţi tinerii din parohia dumneavoastră să pregătească un moment artistic în cadrul Festivalului Talentelor.

            Fiind convinși că tinerii sunt prezentul și viitorul Bisericii noastre, vă mulţumim pentru susţinerea ce o acordaţi tinerilor şi vă asigurăm că merită să fie făcut orice efort pentru a încuraja participarea lor la Întâlnirea Eparhială a Tineretului, la Cluj-Napoca, în 10 octombrie 2015.

În comuniune de rugăciune,

Pr. Radu Tălpălariu,
Consilier eparhial cu pastoraţia tinerilor

Amalia Bianca Poruțiu,
Preşedinte ASTRU Cluj

Întâlnirea tinerilor din eparhia de cluj-gherla (2)

PROGRAM

9.00 Primirea participanților în Piața Cipariu FN, Aula „Card. Iuliu Hossu”
(repetiție a cântecelor, bansuri, posibilitate de spovadă, pregătire pentru Sfânta Liturghie)
10.30 Sfânta Liturghie arhierească și Cateheză în Capela „Sf. Iosif”, Piața Cipariu FN
13.00 Prânz din pachețele proprii și grupuri de discuție
14.00 Moment de împărtășire
15.00 Festivalul talentelor (pregătit de tinerii din parohii)
17.00 Încheierea  IET 2015! Ne revedem la IET 2016!
18.00 Participare la Campania 40 de zile pentru viaţă*

Informaţii practice: 

 • Tinerii din parohie cu vârsta între 14 şi 30 ani să fie pregătiţi din timp pentru această zi. Nu este oportun să fie cooptaţi în ultimele zile lipsind astfel o motivaţie consistentă.
 • Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 4 octombrie 2015 şi vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastoraţia tinerilor.
 • Pentru Festivalul Talentelor vă rugăm să încurajaţi tinerii să pregătească un scurt moment artistic. Vă rugăm să ne comunicaţi necesarul logistic.
 • La sosirea la Cluj-Napoca şi pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugaţi să respecte indicaţiile organizatorilor şi animatorilor. Bagajele nu vor fi lăsate la autocare pentru a evita deplasarea spre parcare în timpul prânzului.
 • Participanții la IET 2015 să fie încurajaţi să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situaţiile contrare sunt deosebit de deranjante.
 • Preoţii care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugaţi să îşi aducă ornate luminate.
  *Ne dorim ca la finalul întâlnirii să ne alăturăm campaniei 40 de zile pentru viaţă care este în desfăşurare la Cluj-Napoca. Dacă nu depindeţi de un mijloc de transport fix vă rugăm să luaţi în calcul participarea la măcar 1 oră de veghe. Detalii aici: http://40.proviata.ro/
 • Nu există taxă de participare. Nu se decontează transportul.

Informaţii suplimentare se pot obţine la:

 • Departamentul pentru Tineret – Pr Radu Tălpălariu, 0729.884.887, tineretcluj@gmail.com
 • ASTRU Cluj – 0374618231,0758.677.259, cluj@astru.ro

Documente utile:

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*