Cu bucurie vă invităm sâmbătă, 8 octombrie 2016, împreună cu toți tinerii (14-35 ani) din comunitatea dumneavoastră parohială la Întâlnirea Eparhială a Tineretului în localitatea Sângeorz-Băi.

A XIII-a ediție a Întâlnirii Eparhiale a Tineretului (IET) are tema „De ce te mai temi? Ești în mâna Lui!” și motto-ul „Toate le pot în Cel care mă întărește” (cf. Filipeni 4:13), fiind organizată de Episcopia Română-Unită cu Roma, greco-catolică de Cluj Gherla prin Departamentul de tineret, în colaborare cu Protopopiatul Rodna, Parohia greco-catolică „Sf. Gheorghe” Sângeorz-Băi și ASTRU Cluj. Programul întâlnirii eparhiale a tinerilor este propus după modelul Zilelor Mondiale ale Tineretului fiind o îmbinare a celebrării (Sfânta liturghie și diferitele momente de rugăciune), cu formarea (umană, spirituală, specifică pentru anumite activități), sărbătoarea și comuniunea (întâlnirea între tineri, schimb de experiență, entuziasm etc.).

Pentru participarea la Întâlnirea Eparhială sunteți rugați să comunicați responsabilului cu pastorația tinerilor din protopopiatul dumneavoastră până la data de 2 octombrie 2016, ora 20.00 numărul de participanți din parohia dumneavoastră la Întâlnirea Eparhială a Tineretului.

Mai jos puteți consulta programul întâlnirii, informații practice, precum și un afiș al evenimentului.

 

IET 2016

 

În comuniune de rugăciune,

 

Pr. Radu TĂLPĂLARIU,                                                                           Mihai Iosif MORUȚAN,

Consilier eparhial cu pastoraţia tinerilor                                      Președinte ASTRU Cluj

 

Program propus: 

9:30  – Primirea participanților la Biserica Greco-Catolică din Sângeorz-Băi

(repetiție a cântecelor, bansuri, posibilitate de spovadă, pregătire pentru Sfânta Liturghie)

10.30 Sfânta Liturghie arhierească și Cateheză

13.00 Grupuri de discuție & Grupuri de lucru

15.30 Concluzii

16.30 Încheierea  IET 2016! Ne revedem la IET 2017!

 

Informații practice:

  • Tinerii din parohie cu vârsta între 14 și 35 ani să fie pregătiți din timp pentru această zi. Nu este oportun să fie cooptați în ultimele zile lipsind astfel o motivație consistentă.
  • Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 2 octombrie 2016 și vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastoraţia tinerilor.
  • La sosirea la Sângeorz-Băi și pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugați să respecte indicațiile organizatorilor și animatorilor. Bagajele nu vor fi lăsate la autocare pentru a evita deplasarea spre parcare în timpul prânzului.
  • Participanții la IET 2016 să fie încurajați să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului. Situațiile contrare sunt deosebit de deranjante.
  • Preoții care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugați să își aducă ornate luminate.
  • Nu există taxă de participare. Nu se decontează transportul. În situația în care întâmpinați dificultăți din acest punct de vedere, vă rugăm să contactați organizatorii.

 

 Informații suplimentare se pot obține la:

  • Departamentul pentru Tineret – Pr Radu Tălpălariu, 0729.884.887, tineretcluj@gmail.com
  • ASTRU Cluj – 0758.677.259, cluj@astru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*