Parohia Română Unită cu Roma, Greco – Catolică “Andrei Mureșanu” din localitatea Cluj-Napoca va găzdui în data de 13 iunie 2015, a IX-a ediție a Întâlnirii Copiilor din Eparhia de Cluj-Gherla. Tema acestei întâlniri, la care vor participa copii din majoritatea parohiilor Eparhiei, cu vârste cuprinse între 6 – 13 ani, este „Vreau să văd chipul Tău!”, iar motto-ul: „Lăsați copiii să vină la mine…”(Lc 18,16). Locația propriu-zisă a evenimentului va fi Parcul Iuliu Prodan, în spatele Bisericii parohiale Sf. Familie Zorilor I, jud. Cluj.

Evenimentul este organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Cluj-Gherla în colaborare cu Protopopiatul Cluj I, Parohia „Andrei Mureșanu” Cluj-Napoca și Asociația Tineretului Român Unit – ASTRU Cluj, preoții, persoanele consacrate și laicii implicați în pastorația copiilor și tinerilor .

iec (1) (2)

Program:

9.00 Primirea participanților & animație
10.00 Pregătirea pentru Sfânta Liturghie
10.30 Sfânta Liturghie arhierească
Prânzul (fiecare din pachețelele proprii aduse de acasă)
12.30 Festivalul copiilor: jocuri, bansuri, clovni
15.45 Predarea Icoanei copiilor Protopopiatului care va găzdui Întâlnirea Copiilor în 2016
16.00 Încheierea Întâlnirii Copiilor


Informații importante în vederea pregătirii pregătirii Întâlnirii Copiilor de la Cluj-Napoca:

Avem rugămintea de a fi luate în considerare pentru buna desfășurare a evenimentului:
Copiii din parohie cu vârsta între 6 și 13 ani să fie pregătiți din timp pentru această zi.
Înscrierile se fac în fiecare Parohie până în 25 mai 2015 și vor fi centralizate în fiecare protopopiat de către responsabilul cu pastorația tinerilor. Însemnele întâlnirii vor fi primite doar de către parohiile care au anunțat partici-parea.
Grupurile de copii, care vor participa la Întâlnirea Copiilor, trebuie să aibă un număr suficient de responsabili bine pregătiți; aceștia să se asigure la plecarea din propriile parohii că fiecare copil are o șepcuță/pălărioară pentru soare, sticluță cu apă și pachețel pentru prânz.
La centrul de primire va fi făcută înscrierea grupului parohial și se vor primi însemnele întâlnirii. La sosirea la Cluj-Napoca și pe parcursul întregii zile responsabilii grupurilor sunt rugați să respecte indicațiile organizatorilor și animatorilor.
Participanții la Întâlnirea copiilor să fie îndemnați să participe la întregul program, iar plecarea să fie luată în considerare după încheierea programului
Preoții care vor concelebra la Sfânta Liturghie sunt rugați să își aducă ornate luminate.
Parohiile care doresc să participe la Festivalul Copiilor cu un moment artistic educativ pentru copii sunt rugate să contacteze organizatorii până în 25 mai 2015.
Parohiile care participă în mod organizat la Întâlnirea Copiilor au posibilitatea de a opta între o contribuție de:
– 0 lei/participant pentru cei care nu solicită rambursarea transportului
– 15 lei/participant pentru cei care solicită rambursarea transportului
Rambursarea transportului se face doar pentru deplasarea în mod organizat pe parohie sau protopopiat cu autocarul, cu condiția ca minim 80% din locurile în autocar să fie ocupate; sau cu trenul. Rambursarea transportului se solicită până cel târziu în data de 25 mai 2015.

Informații suplimentare se pot obține la
Departamentul pentru Tineret – Pr Radu Tălpălariu 0729.884.887, tineretcluj@gmail.com
și ASTRU Cluj – 0758.677.259, cluj@astru.ro

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*