Dragi tineri astriști,

Toamna vine cu multe schimbări: începutul noului an școlar, respectiv universitar, culoarea frunzelor, condițiile meteo, deschiderea noilor stagiuni la teatru și operă, diverse festivaluri, concerte și multe altele.

Pe tine ce te motivează să te trezești dimineața? Aerul proaspăt al dimineții? O rază de soare? Pasiunea ta pentru o activitate aparte? Șansa unui nou început? Sau simplul fapt că o nouă zi înseamnă posibilitatea de a produce o schimbare?

Prevezi și tu în viața personală anumite schimbări? Dorești să te implici mai mult în a-i ajuta pe cei din jurul tău și cauți o ocazie anume? Îți dorești să fii aproapele celor din jurul tău? Îți oferim o șansă. Câteva schimbări se petrec și la noi, la ASTRU, care te pot implica și pe tine.

Probabil ai aflat deja: cei şapte membri ai Consiliului de Conducere au ajuns la finalul mandatului lor. A fost în acelaşi timp o perioadă grea, frumoasă, dar mai ales binecuvântată. Binecuvântată cu oportunitatea depunerii adeziunii la ASTRU. Binecuvântată cu entuziasmul animatorilor de a da o mână de ajutor oriunde a fost nevoie. Binecuvântată cu zâmbetele mulţimii de copii la Jubileul Copiilor sau în campusuri. Binecuvântată cu multe rugăciuni ale asistenţilor spirituali și nu numai ale lor. Binecuvântată cu fericirea de pe chipurile celor prezenți la ZMT. Binecuvântată cu bucuria înscrierii unul gol la campionatul de sport.  Și nu în ultimul rând binecuvântată cu satisfacția de a fi făcut ceva pentru cei de lângă noi.

A sosit momentul unei schimbări a componenței Consiliului de Conducere ASTRU. În 29 octombrie, în cadrul Adunării Generale, vom alege un nou consiliu, care să se poată bucura mai departe de toate aceste binecuvântări și multe altele în plus. Dar pentru a putea alege un nou consiliu, avem nevoie de candidați, de oameni dornici de implicare, dornici să își asume responsabilități, dornici de a propune și coordona diverse activități sau evenimente, dornici să-și pună la dispoziție talanții și o parte din timpul lor pentru a-I sluji Domnului, prin slujirea aproapelui.

În aceste momente, vă invit la rugăciune, pentru ca Domnul să-și găsească cele mai bune instrumente de care are nevoie. Noi ca și tineri ai Bisericii, fiind cei care dorim să îl urmăm îndeaproape pe Dumnezeu, trebuie să ne abandonăm voinței Sale. Dar pentru ca Domnul să își aleagă „ucenicii” are nevoie de disponibilitatea fiecăruia dintre noi, nu numai aceea de a colabora cu harurile primite, dar și de a ne implica direct în viața Bisericii. Probabil mulți dintre voi nu se consideră destul de pregătiți, sau destul de maturi, sau poate destul de „sfinți” pentru această responsabilitate; dar cu siguranță Domnul are nevoie de oameni disponibili, motivați, umili și gata să lucreze pentru El.

Isus, în momentul alegerii apostolilor nu și-a ales nici pe sfinții lui Israel, nici învățații pământului, ci persoane simple, păcătoase, limitate, dar disponibile să împlinească voința lui Dumnezeu. De aceea nu trebuie să te preocupi de cât ești de bun, sau de sfânt, ci trebuie numai să îți pui întrebarea: Doresc să îl urmez pe Isus și să împlinesc voința Lui?

Domnul are nevoie de instrumente, are nevoie de tine, care să te lași modelat și astfel să fii ucenicul Său. Tot ceea ce trebuie să faci, este să îi oferi puțin din timpul tău și dorința de a-I sluji.

„Curaj, ridică-te, te cheamă!” (Mc 10, 49).  Domnul are nevoie de tine! Răspunde chemării pe care El ți-o adresează, aceea de a te implica activ în misiunea ASTRU, în slujirea Bisericii și deci a lui Dumnezeu.

 

Mihai Iosif MORUȚAN

Președinte ASTRU Cluj

Anexă: APEL CANDIDATURI CONSILIU CONDUCERE

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*