În data de 24 februarie a.c. Asociaţia Tineretului Român Unit ASTRU Oradea a celebrat împlinirea a 80 de ani de la constituirea sa din data de 24 februarie 1929 cu binecuvântarea PS Valeriu Traian Frenţiu, Episcop de Oradea la acea vreme.

Evenimentul a fost marcat de organizarea de către membrii ASTRU Oradea a unei Adoraţii Euharistice celebrate de asistentul spiritual ASTRU Oradea, pr. Iuliu Muntean, care a început la ora 18:30 în Capela Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea. Participanţii au fost apoi poftiţi în Aula Magna a Seminarului pentru a vedea o prezentare a istoricului ASTRU, a condiţiilor în care acesta a luat naştere şi modului în care asociaţia a funcţionat înainte să fie nevoită să se autodizolve din cauza presiunilor regimului comunist. A urmat prezentarea activităţilor ASTRU Oradea din perioada 2008-2009. Membrii ASTRU Oradea au prezentat pe rând diferite activităţi organizate sau la care au participat.

După acest moment a urmat salutul din partea invitaţilor, începând cu PS Virgil Bercea, Episcop de Oradea, şi continuând cu tinerii reprezentanţi ASTRU Cluj, ASTRU Alba Iulia şi ASTRU Lugoj, care au reuşit să fie alături de noi şi care ne-au făcut o mare surpriză atât prin prezenţa lor cât şi prin darurile oferite. Am primit de asemenea salutări din partea Forumului Internaţional al Acţiunii Catolice, iar alături de noi a fost preşedinta Acţiunii Catolice din România, Oana Tuduce, care ne-a transmis urările şi felicitările din partea întregii Acţiuni Catolice din România. Au mai fost alături de noi şi le mulţumim pentru aceasta, studenţii teologi de la Seminarul Teologic Greco-Catolic, studenţii laici de la Colegiul Sfânta Familie, Radio Maria.

A urmat ca membrii ASTRU Oradea să anime seara prin jocuri şi cântece, invitaţii au fost serviţi cu tort şi cu toţii au închinat un pahar de şampanie în cinstea ASTRU Oradea. Evenimentul s-a încheiat cu o serată dansantă. Membrii ASTRU Oradea doresc să mulţumească tuturor pentru sprijinul acordat de-a lungul timpului în diferitele activităţi şi nu în ultimul rând bunului Dumnezeu pentru toate harurile revărsate asupra asociaţiei, oferindu-ne puterea de a ne continua misiunea de apostoli în lume trimişi.

image

image

image

image

Preluat de la bru.ro

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*