Pe 29 septembrie, la Năsăud, vă invităm să fiți alături de noi la acest eveniment… tineri și preoți din toate colțurile eparhie de Cluj-Gherla vor spune DA, TINEREȚII!
Vino și TU….Ești INVITATUL nostru SPECIAL… Te aşteptăm cu drag!
Noutatea întâlnirii din acest an o reprezintă atelierele – locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții.
Iată câteva informații despre ateliere astfel încât să poți alege!
- Cum ne reglăm emoțiile în relațiile cu ceilalți?– Raluca Szekely
Te aştept la un atelier unde vei învăţa cum să faci faţă propriilor emoţii în relaţiile tale cu profesorii, prietenii, părinţii. La acest atelier vom crea emoţii, le vom măsura, le vom modela, le vom decupa şi ne vom juca cu ele. Prin urmare, vă rugăm să aduceţi cu voi următoarele materiale – minim o emoţie negativă (cea care vă supără); minim două emoţii pozitive – şi următoarele unelte: dorinţă de cunoaştere şi dorinţă de distracţie.
- De ce un părinte spiritual? – Pr. Radu Tălpălariu
- Descoperă liderul din tine! – Crina Horvat
- Doamne ce vrei ca eu să fac? Despre vocație – Sr. Gabriela Sja
- E dreptul meu! Tinerii și drepturile omului – Alexandrina Kiss
Drepturile omului… ce sofisticat sună! Uneori parcă nu ar avea legătură cu mine, cu tine sau cu el. Care sunt drepturile noastre? Ne sunt ele respectate? Respectăm noi drepturile celor din jurul nostru? Vă invit să aflăm răspunspunsurile împreună!
- E timpul să fim voluntari! Faptele nobile nu sunt pe bani – Alina Călin
- Fotografia – un limbaj de comunicare – Camelia Avram
Descoperă cum îți poți folosi aparatul foto pentru a comunica tuturor viziunea proprie a ceea ce te înconjoară. Ia cu tine aparatul foto și vino să descoperim câte ceva din tehnica fotografierii, compoziție și limbaj. Te aștept cu drag!
- Idei de reCreație – Mihaela Simionaș & Oana Taloș
- Internetul (ne)sigur! – Călin Groșan
- În lumea copiilor – Jocul – Mirabela Pall
- Încearcă. Să nu încerci. Tinerii și drogurile – Helga Stoica
Veți avea parte de un atelier interactiv bazat pe munca in echipa, si in care se va imbina utilul cu plăcutul!
- La o discuție cu noi înșine. Brand personal și autopromovarea – Natalia Ermicioi
- Mindfulness – A trece prin viață trăind clipa cu ochii deschiși. Conștientizare pe fond de acceptare – Gabriela Fechete
Te invit la un atelier prin care vei învăța să transformi momentul prezent în acel loc care să facă diferența în viața ta. Cum? Observând atent ceea ce trăiești și reacționând eficient, pe baza a ceea ce se întâmplă în realitate, nu a interpretărilor pe care le faci. De ce? Pentru a-ți face viața atât de roditoare și de frumoasă pe cât îți este posibil.
- Mobilizare de resurse pentru activități parohiale – Codruța Fernea
Ce au în comun gătitul şi mobilizarea de resurse pentru activitățile parohiale? Ar fi câteva elemente – în primul rând aveţi nevoie de inspiraţie; in al doilea rând e nevoie sa va simţiţi bine atunci când gătiţi sau mobilizați resurse pentru activitățile parohiale, să aveţi încredere în capacitatea voastră şi să vă asumaţi anumite riscuri – poate această nouă încercare strică cu totul mâncarea – dar nu o să ştim până nu o să încercăm! Poate ceea ce iese e pe gustul unora şi nu prea mult pe gustul altora – de aceea trebuie să fim atenţi să ne selectăm audienţa sau invitaţii la masă!
- Tehnici de animație – Paul Sopon
- Tehnici de comunicare – Mihai Floran
Totul în jurul nostru înseamnă comunicare. Fie că rostim un cuvânt, fie că schiţăm un gest, fie că pur şi simplu simţim ceva, totul este comunicare. În era noastră se întâmplă de multe ori să preferăm comunicare prin intermediari (telefon, e-mail, facebook) cu toate că cea faţă-în-faţă poate transmite mult mai multe informaţii.
Ce trebuie să facem şi ce nu facem niciodată? Cum interpretăm gesturile celorlalţi? Prin intermediul acestui atelier vom încerca împreună să găsim modalităţile potrivite de a comunica cu cei din jur. Împreună vom găsi răspunsuri la acestea şi la multe alte întrebări!
- Un stil de viață sănătos – Mihaela Sopon
Oare un stil de viață înseamnă doar: să ne hrănim corect? să bem doi litri de apă zilnic? să evitam excesul de sare, zahăr și grăsimi? Haideți să descoperim împreună micile secrete care ne ajută să ducem o viață sănătoasă, pentru că adevărata sănătate nu înseamnă absența bolii. Adevărata sănătate înseamnă starea de bine emoțională, fizică, mentală și sufletească (psihică, spirituală).
Atelierele se vor desfășura la Colegiul Național ”George Cosbuc” din Năsăud
Bulevardul Grănicerilor Nr. 2
Localitate Năsăud
Județul Bistrița-Năsăud
http://www.gcosbucnasaud.ro/