Începe săptămâna și începe numărătoare inversă pentru Întâlnirea Eparhială a Tineretului din Eparhia de Cluj-Gherla.

Pe 29 septembrie, la Năsăud, vă invităm să fiți alături de noi la acest eveniment… tineri și preoți din toate colțurile eparhie de Cluj-Gherla vor spune DA, TINEREȚII!

Vino și TU….Ești INVITATUL nostru SPECIAL… Te aşteptăm cu drag!

Noutatea întâlnirii din acest an o reprezintă atelierele – locul în care oricine poate învăța pe oricine orice. Vrem să încurajăm în dorința de a învăța de la alții și de a învăța pe alții.

Iată câteva informații despre ateliere astfel încât să poți alege!

 • Cum ne reglăm emoțiile în relațiile cu ceilalți?– Raluca Szekely

Te aştept la un atelier unde vei învăţa cum să faci faţă propriilor emoţii în relaţiile tale cu profesorii, prietenii, părinţii. La acest atelier vom crea emoţii, le vom măsura, le vom modela, le vom decupa şi ne vom juca cu ele. Prin urmare, vă rugăm să aduceţi cu voi următoarele materiale – minim o emoţie negativă (cea care vă supără); minim două emoţii pozitive – şi următoarele unelte: dorinţă de cunoaştere şi dorinţă de distracţie.

 • De ce un părinte spiritual? – Pr. Radu Tălpălariu
Vă invit cu drag la un atelier despre importanţa unui părinte spiritual în viaţa fiecăruia şi direcţiunea spirituală – “arta de a conduce sufletele de la începutul vieţii spirituale până la culmea perfecţiunii creştine”. Vom descoperi împreună şi răspunsuri la întrebări precum: Cum se crează o relaţie de deplină încredere între cel care este condus în viaţa spirituală şi cel care conduce? Este important să ne spovedim cu regularitate la acelaşi preot? … şi multe alte întrebări… care au ca scop “uşurarea” relaţiei cu Dumnezeu.
 • Descoperă liderul din tine! – Crina Horvat
 Descoperă-ți super-puterea și valorific-o la potențialul ei maxim! Descoperă liderul din tine! Implică-te! Participă la acest atelier noi te vom ajuta să devii mai activ și mai informat, prin experiență, învățare și dezvoltare!

 • Doamne ce vrei ca eu să fac? Despre vocație – Sr. Gabriela Sja
Cum putem  asculta inspirațiile de la Dumnezeu? Cum putem descoperi semnele vocației?
Pornind de la un text biblic vom încerca să înțelegem semnele lui Dumnezeu în viața noastră!
 • E dreptul meu! Tinerii și drepturile omului – Alexandrina Kiss

Drepturile omului… ce sofisticat sună! Uneori parcă nu ar avea legătură cu mine, cu tine sau cu el. Care sunt drepturile noastre? Ne sunt ele respectate?  Respectăm noi drepturile celor din jurul nostru? Vă invit să aflăm răspunspunsurile împreună!

 • E timpul să fim voluntari! Faptele nobile nu sunt pe bani – Alina Călin
Dacă vrei să știi ce înseamnă să fii voluntar, cât de simplu este să te implici și tu în ceea ce se întâmplă în jurul tău și cât de multe poți învăța din această experiență, vino să discutăm! Ești tânăr, ai multe de oferit, dar și mai multe de căștigat! Implică-te pentru a crea o lume mai frumoasă!
 • Fotografia – un limbaj de comunicare – Camelia Avram

Descoperă cum îți poți folosi aparatul foto pentru a comunica tuturor viziunea proprie a ceea ce te înconjoară. Ia cu tine aparatul foto și vino să descoperim câte ceva din  tehnica fotografierii, compoziție și limbaj. Te aștept cu drag!

 • Idei de reCreație – Mihaela Simionaș & Oana Taloș
Vă propunem să încercați două activități prin care să vă recreați făcând lucruri handmade pe care le puteți continua mai apoi acasă sau dărui prietenilor, punând astfel în practică motto-ul acestei întâlniri. Nu ezitați să alegeți acest atelier!
 • Internetul (ne)sigur! – Călin Groșan
Ne place internetul și ar fi greu în ziua de azi să trăim fără el, dar nu putem spune cu mâna pe inimă că nu ne-au deranjat o groază de lucruri până acum. De la mail-uri spam, până la mesaje răutăcioase ori alte lucruri mai mult sau mai puțin grave. Ne pare rău că o metodă de comunicare și informare atât de utilă și de foarte multe ori atât de frumoasă se dovedește a fi utilizată de oameni care nu au tocmai intenții bune.  Astfel navigarea pe Internet este din ce in ce mai nesigură, din punct de vedere al pericolelor la adresa securității informațiilor unui utilizator. Ai ocazia unică să afli mai multe în cadrul atelierului!
 • În lumea copiilor – Jocul – Mirabela Pall
Jocul e mult mai mult decat un simplu joc! Află care este rolul său şi ce putem descoperi prin acesta, care sunt tipologiile jocului şi de ce este important să ştim să alegem jocul potrivit la momentul potrivit. 
 • Încearcă. Să nu încerci. Tinerii și drogurile – Helga Stoica
Cât timp ți-ar lua să distrugi un scaun?  Câteva minute…dacă ai destulă forță! Dar cât timp ți-ar lua să-l refaci exact așa cum era înainte să îl distrugi ? Hmmm…probabil că niciodată nu l-ai putea reconstrui fără a se observa vreo fisură sau chiar și cel mai mic defect!  Aceasta se întâmplă și în cazul drogurilor … durează un minut până îl administrezi, o oră până când simți nevoia să mai iei o dată și… o viață ca să scapi din ghearele lor. Vă invit la atelierul ANTIDROG pentru a descoperi împreună noi informații concrete cu privire la efectele și consecințele bio-psiho-sociale ale drogurilor legale și ilegale asupra vieții.

Veți avea parte de un atelier interactiv bazat pe munca in echipa, si in care se va imbina utilul cu plăcutul!

 • La o discuție cu noi înșine. Brand personal și autopromovarea – Natalia Ermicioi
Brandul Personal este imaginea noastră în faţa celorlalţi. Cum ne văd oamenii şi ce părere au aceştia despre noi. În cadrul Atelierului, vom învăţa împreună de ce este important să avem grijă de Brandul nostru, ce putem face ca să ne îmbunătăţim imaginea şi desigur, cât este de importantă cunoaşterea de sine. Te aştept cu drag să împărtăţim idei, experienţe şi cunoştinţe!
 • Mindfulness – A trece prin viață trăind clipa cu ochii deschiși. Conștientizare pe fond de acceptare – Gabriela Fechete

Te invit la un atelier prin care vei învăța să transformi momentul prezent în acel loc care să facă diferența în viața ta. Cum? Observând atent ceea ce trăiești și reacționând eficient, pe baza a ceea ce se întâmplă în realitate, nu a interpretărilor pe care le faci. De ce? Pentru a-ți face viața atât de roditoare și de frumoasă pe cât îți este posibil.

 • Mobilizare de resurse pentru activități parohiale – Codruța Fernea

Ce au în comun gătitul şi mobilizarea de resurse pentru activitățile parohiale? Ar fi câteva elemente – în primul rând aveţi nevoie de inspiraţie; in al doilea rând e nevoie sa va simţiţi bine atunci când gătiţi sau mobilizați resurse pentru activitățile parohiale, să aveţi încredere în capacitatea voastră şi să vă asumaţi anumite riscuri – poate această nouă încercare strică cu totul mâncarea – dar nu o să ştim până nu o să încercăm! Poate ceea ce iese e pe gustul unora şi nu prea mult pe gustul altora – de aceea trebuie să fim atenţi să ne selectăm audienţa sau invitaţii la masă!

 • Tehnici de animație – Paul Sopon
 Ce? De ce? Și pentru ce animație? Tehnici, metode și informații practice!
 E necesar un zambet pe față și multă bucurie în suflet!
 • Tehnici de comunicare – Mihai Floran

Totul în jurul nostru înseamnă comunicare. Fie că rostim un cuvânt, fie că schiţăm un gest, fie că pur şi simplu simţim ceva, totul este comunicare. În era noastră se întâmplă de multe ori să preferăm comunicare prin intermediari (telefon, e-mail, facebook) cu toate că cea faţă-în-faţă poate transmite mult mai multe informaţii.
Ce trebuie să facem şi ce nu facem niciodată? Cum interpretăm gesturile celorlalţi? Prin intermediul acestui atelier vom încerca împreună să găsim modalităţile potrivite de a comunica cu cei din jur. Împreună vom găsi răspunsuri la acestea şi la multe alte întrebări!

 • Un stil de viață sănătos – Mihaela Sopon

Oare un stil de viață înseamnă doar: să ne hrănim corect? să bem doi litri de apă zilnic?  să evitam excesul de sare, zahăr și grăsimi? Haideți să descoperim împreună micile secrete care ne ajută să ducem o viață sănătoasă, pentru că adevărata sănătate nu înseamnă absența bolii. Adevărata sănătate înseamnă starea de bine emoțională, fizică, mentală și sufletească (psihică, spirituală).

 

Atelierele se vor desfășura la Colegiul Național ”George Cosbuc” din Năsăud

Bulevardul Grănicerilor Nr. 2
Localitate Năsăud
Județul Bistrița-Năsăud

http://www.gcosbucnasaud.ro/

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*