Vă anunțăm cu drag că au sosit la birou itinerarele spirituale pentru tineri, pentru perioada Postului Mare, Sărbătoarea Învierii și Săptămâna Luminată 2015

DSC_0022

Ce sunt aceste itinerare?

Ele sunt un parcurs propus  tinerilor (în special, dar nu numai) din eparhia de Cluj-Gherla, pentru a se apropia mai mult de Dumnezeu, de a se descoperi pe ei înșiși și foarte concret, pentru a se pregăti pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului.

 

Ce îți propunem prin această publicație?

În fiecare zi vei găsi următorul desfășurător:

CITESC – Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia zilei*

MEDITEZ – Un scurt comentariu care mă ajută să transpun în viața de zi cu zi cuvântul Evangheliei

MĂ ROG – O rugăciune pentru dialogul personal cu Dumnezeu

ACȚIONEZ – Te invităm să te gândești la un gest care îți permite să pui în practică cuvântul lui Dumnezeu și să îl notezi.

 

ASTRU Cluj a pregătit conținutul broșurii cu deosebita contribuție persoanelor consacrate și a laicilor care au scris meditațiile pe care le veți citi zilnic.

 

În prefaţa cărţii, Pr. Radu Tălpălariu  – asistent spiritual al ASTRU Cluj, se adresează tinerilor astfel:

Dragi tineri,

Iată-ne ajunși din nou în perioada pregătirii Învierii Domnului și, ca în fiecare an, ASTRU Cluj își propune să ne ajute cu câte un gând spiritual în acest drum al Postului Mare.

Titlul broșurii din acest ciclu de meditații este „Cheia Fericirii”, continuând de fapt tema încredințată tinerilor de către Sfântul Părinte Papa Francisc.

Dar să vedem care, sau cine, ar putea fi această „cheie a fericirii”. Din discursul Sfântului Părinte reiese clar: „cheia fericirii” este Isus Hristos. Isus comunică drumul vieții, acea cale pe care El însuși o parcurge, ba chiar mai mult, acea cale care este El însuși și o propune drept cale a adevăratei fericiri.

În toată viața Sa, de la nașterea în peștera din Betleem până la moartea pe cruce și la înviere, Isus a întrupat fericirile.

Fericirile lui Isus aduc o noutate revoluționară, a unui model de fericire opus celui care de obicei este comunicat de media, de gândirea dominantă. În logica acestei lumi, cei pe care Isus îi proclamă fericiți sunt considerați „perdanți”, slabi, demodați, ciudați. Sunt apreciate, în schimb, succesul cu orice preț, bunăstarea, aroganța puterii, afirmarea de sine în dauna celorlalți.

Isus ne interpelează, pe fiecare dintre noi pentru a răspunde la chemarea Sa, pentru a decide ce drum vrem să parcurgem pentru a ajunge la adevărata bucurie. Dacă vom ști să răspundem la această chemare a lui Isus, viața noastră se va umple de semnificație și astfel va fi rodnică, vom găsi „cheia fericirii” noastre.

 

Cartea de aproximativ o sută douăzeci de pagini, apărută la Editura Emma, a fost difuzată prin parohii de ASTRU Cluj pentru a ajunge la cât mai mulţi tineri. De asemenea o parte din texte vor fi publicate pe situl asociaţiei www. cluj.astru.ro şi pe pagina de Facebook.

Cei care doresc această publicaţie se pot adresa ASTRU Cluj, prin e-mail cluj@astru.ro sau telefon 0758677259 sau direct la birourile asociației.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*