În data de 21 septembrie 2019 s-a desfășurat cea de-a patra ediție a Campionatului Eparhial de Sport, în incinta Parcului Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolice de Cluj-Gherla, pe strada Moților nr. 26. A fost organizat de către Departamentul pentru Tineret al Episcopiei Greco-Catolice în colaborare cu ASTRU Cluj, având ca motto cuvintele Sfântului Apostol Pavel: „Nu știți voi că cei care aleargă pe stadion, toți aleargă, însă numai unul primește premiul? Alergați în așa fel ca să-l câștigați.” (1Cor 9, 24).

La acest campionat au fost înscrise 8 echipe de fotbal, 2 echipe de volei  și 4 persoane la badminton. În prima etapă a zilei s-au desfășura meciurile de fotbal pentru calificare. Primul meci a fost între „Mănăștur Boys” și „Bistrița Thunders”, meci care s-a încheiat cu scorul de 1-5.

Următoarele meciuri au fost între: 

„The Snakes” vs. „Cercetașii Munților” (2-1), 
„Babirusele” vs. „Parohia Năsăud” (2-2), 
„Consiliul ASTRU Cluj” vs. „FCC Chinteni” (2-7) , 
„Babirusele” vs. „Mănăștur Boys” (2-1), 
„Parohia Năsăud” vs. „Bistrița Thunders” (9-1), 
„The Snakes” vs. „FCC Chinteni” (0-6), 
„Consiliul ASTRU Cluj” vs. „Cercetașii Munților” (2-1), 
„Bistrița Thunders” vs. „Babirusele” (0-7), 
„Mănăștur Boys” vs. „Parohia Năsăud” (1-7), 
„Cercetașii Munților” vs. „FCC Chinteni” (1-5) și 
„The Snakes” vs. „Consiliul ASTRU” (3-4).

După pauza de prânz, au început și meciurile de volei, urmate de badminton. În paralel, fotbalul a continuat cu meciurile din semifinale și finale. În semifinale au jucat „Consiliul ASTRU Cluj” vs. „Parohia Năsăud” (0-4) și „FCC Chinteni” vs. „Babirusele” (2-1). În finala mică au concurat, pentru stabilirea echipei clasate pe locul 3 la finalul competiției, „Consiliul ASTRU Cluj” vs „Babirusele”, cu scorul final de 3-2. Finala mare dintre „FCC Chinteni” și „Parohia Năsăud”, s-a încheiat cu victoria „FCC-ului”, „Parohia Năsăud” încheind competiția pe locul II (scor: 6-5 – după loviturile de departajare). 

La volei au învins „Steluțele mov”, „Parohia Andrei Mureșanu” obținând locul II, iar la badminton clasamentul a fost următorul: Horațiu Mureșanu (locul III), Adrian Bodea (locul II), Narcisa Mureșan (locul I). 

Premiul pentru golgheter al competiției de fotbal l-a obținut Cristian Vreme, jucător al echipei „Parohia Năsăud”.

Ne-am bucurat cu toții de competițiile la care am avut ocazia să participăm, de vremea bună și de masa servită împreună. Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru încă o experiență care ne-a ajutat să creștem și să îi cunoaștem mai bine pe cei de lângă noi.

Câteva impresii din partea jucătorilor despre eveniment și jocul echipelor lor:

Petru Boilă, 19 ani, Cluj-Napoca: Am auzit de Campionatul Eparhial de la prieteni și am văzut pe pagina ASTRU. Am participat și anul trecut. Am venit cu gândul să ajungem mai sus decât anul trecut, și de aici încolo să câștigăm măcar finala mică. Cel mai greu meci a fost în semifinale. Este un real progres acum că sunt 8 echipe. A fost mai bine decât anul trecut. A fost bine că am jucat pe grupe, și toate echipele au putut juca 3 meciuri. Vom participa și anul viitor, probabil în aceeași formație. Acum am venit 2 echipe. Anul trecut am fost o echipă, poate anul viitor vom fi 3.

Iosif Sechelea: Sunt din Cluj-Napoca, prima dată când particip. Mi-a plăcut mult, nu știu cum a fost anul trecut. Cel mai frumos meci a fost primul meci împotriva celor din Năsăud, care joacă foarte bine. Totuși am reușit să scoatem egal. Am venit cu gândul de a ne distra, și când am văzut că merge treaba, cu gândul să câștigăm. Am auzit despre Campionat de la Claudiu Vereșezan (n.r. din partea Asociației Cercetașii Munților), ne-a chemat și ne-am strâns de 2 echipe. A fost fain că s-a ocupat ASTRU și de masă, foarte bine. Altceva nu știu ce ar putea să fie diferit, dar aștept să văd cum va fi la anul și apoi tragem concluzii. Vom reveni și la anul, poate cu aceeași echipă.

Radu Vălean, 20 ani, Chinteni: Am aflat de Campionat de la un prieten greco-catolic. Având încredere în colegii mei și știind că formăm un colectiv bun, ne așteptam să câștigăm această competiție. Ultimul meci din grupă a fost dificil, după grupe am câștigat semifinala la penalty, și bineînțeles, finala cu echipa cea mai bună. Cel mai interesant meci a fost finala. S-a jucat cap la cap până la final, dar am reușit să luăm trofeul în urma loviturilor de departajare. La următoarea ediție mi-aș dori sa fie mai multe echipe, ca să fie competiția mai strânsă.

Cristi, Bistrița: Am venit la acest Campionat, bănuiesc ca orice echipă, să câștigăm. Am aflat de acest event de pe pagina ASTRU, și am auzit și de anul trecut cum a fost, și am venit și anul acesta, să vedem ce putem face. E foarte bine organizat, pus la punct, distractiv în primul rând. Am putut vedea ce putem face, de ce suntem în stare. O sugestie ar putea fi o limită de vârstă, în jur de 25 de ani. Să sperăm că participăm și anul viitor.

Cristi, 16 ani, Bistrița: Am venit la campionat ca să câștig, normal. Am aflat de pe pagina ASTRU. A fost ușor sa ne organizam echipa, având deja un grup ASTRU în Bistrița. Mi-a plăcut, a fost destul de distractiv. Pe viitor aș vrea să existe o limită de vârstă, cam 20 și de ani, sau să se împartă în 2, pentru juniori și seniori. Sper că voi participa și la următoarele ediții.

Vasile, Chinteni: Am aflat de eveniment de la un prieten. A fost ușor să ne formăm echipa, întrucât ne știam dinainte. Cel mai interesant meci a fost finala, a fost mai competitiv, mai tryhard, a trebuit să depunem efort serios. Cu siguranță vom participa și anul viitor. Mi-aș dori să fie mai multe echipe, competiție mai mare și mai intensă. 

ALBUM FOTO: Campionat Eparhial Sport 2019 – Ediția a IV-a

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*