În perioada 8-9 august 2015, în parohia “ Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Beclean , ASTRU  a desfășurat campusul estival “ Din toată inima” . Pe parcursul celor două zile de campus, cei 18 copii și pre-adolescenți prezenți au avut ocazia de a aprofunda două dintre cele zece porunci. Astfel, alături de cei 4 animatori prezenți – Andra Pălăcean, Mihaela Sopon, Cristiana Dan și Cristina Șona – s-a organizat un parcurs menit să înlăture obiceiurile care duc la nerespectarea poruncilor.

Ziua de sâmbătă a început cu voie bună și mult entuziasm din partea copiilor, ceea ce a dus la o minunată desfășurare a activităților. După momentul introductiv al jocurilor de cunoaștere, echipa de animatori a trecut la prezentarea temei. Astfel, porunca a 3-a ,” Să sfințesti ziua Domnului” a reprezentat “suportul tehnic” care avea să stea la baza jocurilor pregătite. Cateheza ținută de părintele Alin Cîndea i-a introdus pe copii în a cunoaște una dintre dorințele și responsabilitățiile pe care Tatăl Ceresc ne-a lăsat-o. Pentru a-și aduce fiecare aportul propriu ,s-a organizat o sesiune de brainstorming în cadrul careia am căutat moduri prin care putem cinsti ziua Domnului. Pentru a da culoare acestor idei, copiii au fost provocați să pună în scenă o poveste îmbinând ideile expuse în sesiunea anterioară. Putem spune că această provocare a fost tratată cu maximă seriozitate și interes întrucât pregătirea scenetelor și punerea acestora în scenă a captat atenția participanților. După prânzul mult așteptat , energia copiilor a fost canalizată într-o explozie de jocuri precum ”Bang ” și ”Ketchup”. Atelierul de creație a reprezentat ultimul punct din programul zilei. În cadrul acestuia, copiii au participat la o sesiune de origami , confecționând inimioare din hârtie ce conțineau ideea cu care pleacă ei de la prima zi de campus. Rugăciunea de mulțumire a pus punct primei zile a campusului din Beclean.

20150808_131026

Pregătiți din ziua precedentă, copiii au celebrat ziua Domnului prin participarea la Sfânta Liturghie . În ton cu Evanghelia zilei, ultima zi de campus a avut ca temă porunca a 4-a care ne îndeamnă la ascultarea față de părinți pentu a trăi mult și bine pe pământ. Pentru a descoperi mai bine modurile prin care se poate respecta porunca , participanții au fost împărțiți pe două ”școli” :” Școala părințiilor ” și ” Școala copiilor”, fiecare având sarcina de a propune o activitate și o calitate pe care membrii familiei trebuie să o aibă pentru a respecta porunca. Ziua a continuat în atmosfera specifică , bansurile și atelierul de creație alimentând creativitatea și entuziasmul participanțiilor.

Campusul a fost declarat încheiat după acordarea diplomelor , rugăciunea de mulțumire închinată Domnului pentru cele două zile petrecute împreună și nelipsita îmbrățișare de grup.

20150808_125016

                                                                                                                                                    Maria Cristina Șona

Albumul de poze poate fi vizualizat aici: Campus la Beclean

  

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*