Un grup de 18 tineri a luat parte în perioada 23-25 iulie la campusul eparhial adresat lor, găzduit la Molișet, în incinta Mănăstirii călugărilor bazilieni și organizat de ASTRU Cluj. Campusul pentru tineri a purtat tema generală a campusurilor estivale: „Isus ne vorbește”. Programul a început vineri seara când, odată cu sosirea tuturor participanților, au avut posibilitatea de a se cunoaște mai bine cu ajutorul unor jocuri distractive. Ulterior au avut bucuria de a se ruga împreună Paraclisul Maicii Domnului, cerându-i Sfintei Fecioare să fie alături de ei în aceste zile.

Ziua de sâmbătă a început devreme, când după micul dejun au pornit cu multă voie bună și energie într-o drumeție pentru a admira frumoasele împrejurimi. În cadrul acestei drumeții, după rugăciunea Rozariului, au ascultat cateheza părintelui Sebastian Peșteșan pe baza parabolei Samariteanului Milostiv. La final, punerea în scenă a acestei parabole într-un context actual a stârnit râsetele și aplauzele tuturor. Odată întorși la Mănăstire, tinerii au pregătit împreună prânzul, iar apoi s-au bucurat de jocurile pe care le-au experimentat împreună. Punctul culminant al jocurilor a fost reprezentat de cele cu apă care i-au binedispus pe toți și i-au răcorit după o zi călduroasă. În continuare au început un atelier practic în cadrul căruia tinerii au realizat modele din gips și peisaje în miniatură pe suprafața unor CD-uri. Seara s-au rugat înaintea Preasfântului Sacrament, adorându-L pe Mântuitorul nostru Isus Hristos prezent cu adevărat în Sfânta Taină a Euharistiei. Programul a continuat până târziu cu o noapte de filme, dar și cu timp liber în care participanții au avut ocazia să poarte discuții pe subiecte comune de interes și să formeze prietenii.

Duminică au participat la Sfânta Liturghie în comunitate, unde au avut oportunitatea de a oferi răspunsurile liturgice, pentru ca mai apoi să finalizeze atelierul din ziua precedentă. Despărțirea a fost grea, dar tocmai acest lucru i-a făcut să-și dorească nespus de mult să se revadă cât de curând.

Îi mulțumim Bunului Dumnezeu pentru aceste zile minunate și îl rugăm să reverse harurile Sale peste participanții acestui campus și peste toți membrii ASTRU Cluj. Suntem recunoscători și față de frații bazilieni care ne-au primit în mijlocul lor cu multă căldură și deschidere.

Câteva imagini de la campus pot fi vizualizate aici: ALBUM FOTO CAMPUS TINERI 2021

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*