În perioada 11-13 august 2015, în parohia „Sf Anton”, Maieru, s-a desfășurat campusul cu tema „Din toată inima”, la care au luat parte 50 de copii și tineri. Cei care au animat zilele de campus au fost Paula Bîrta, Oana Taloș, Daniel Manu, Paul Sopon și Mihaela Sopon împreună cu câțiva tineri ai parohiei care au dorit să se implice și să aducă bucurie copiilor.

20150812_141203

Fiecare zi de campus a început cu Sfânta liturghie celebrată pentru copiii participanți la campus, urmată de cateheză, după care s-a continuat ziua cu activitățile planificate pentru fiecare dintre acestea. Poruncile abordate au fost „Eu sunt Domnul, Dumnezeul tău. Să nu ai alți dumnezei afară de mine, chip cioplit să nu-ți faci ca să te-nchini lui”, „Adu-ți aminte să sfințești ziua Domnului” și „Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău”.

20150813_121707

În prima zi s-a mers pe activitate de aprofundare prin scenete urmată de câteva jocuri, iar după-amiaza s-a făcut un atelier de creație, precedat și urmat de activități pe echipe și jocuri sportive. În a doua zi s-a plecat în excursie la păstrăvăria de lângă Maieru unde s-a stat până după prânz, moment urmat de o drumeție în care s-au făcut si activitățile de aprofundare a catehezei. La iarbă verde s-au mai făcut și câteva jocuri de echipă și de destindere, după care s-a plecat spre casă. În ultima zi activitatea de aprofundare a fost făcută pe două grupe de vârstă cu activități specifice fiecăreia, care a fost urmată de jocuri de exterior și de echipă. Acestora le-a urmat un moment de evaluare, s-au decernat diplomele si după rugăciunea de final participanții s-au adunat pentru o poză de grup menită comemorării zilelor petrecute împreună.

20150813_131459

Copiii au lucrat bine împreună și cei mai mari au învățat deja destul de bine poruncile, lucru care a ajutat la desfășurarea activităților și implicit la momentul de evaluare. Animatorii din parohie au dat o mână de ajutor la pregătirea materialelor și în elementele organizatorice unde era nevoie, fapt care a facilitat organizarea activităților și desfășurarea propriu-zisă a campusului.

Mihaela Sopon

Album foto: Campus estival 2015 Maieru

2 comentarii, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*