În perioada 3-5 iulie 2015 a avut loc campusul estival de la Gârbău, în parohia Greco-Catolică „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”, la care au participat 19 copii. Prima zi a debutat cu câteva jocuri de încălzire, după care au urmat jocurile de cunoaștere, pentru ca să pornim în aventura ce ne aștepta cu câteva cunoștințe despre fiecare dintre noi. După două ore de joacă, a urmat cateheza, ținută de pr. Alin Mureșan, despre porunca a cincea și implicațiile acesteia în viața noastră de creștini. Părintele a subliniat adesea feluritele modalități prin care oamenii pot ucide nu doar ad literam, ci mai ales spiritual, pe cei de lângă noi, prin cuvintele pe care le adresăm unii altora. A urmat prânzul delicios, încununat cu o înghețată pentru fiecare. În timp ce copiii își gustau înghețata, li s-a spus o povestioară cu tâlc, cu referire la porunca despre care s-a discutat. Au urmat apoi alte două ore de jocuri în aer liber, la care copilașii au participat entuziasmați.

20150703_122821

A doua zi a debutat cu un joc de încălzire pentru a face mai bine față provocărilor noii zile. A urmat cateheza, în care părintele ne-a vorbit despre porunca a opta. După cateheză s-a făcut un exercițiu de aprofundare printr-o povestioară, urmată de întrebări pentru copilași. Fiind ultimul campus realizat pe tematica celor 10 porunci, copiii au fost evaluați prin două fișe interactive care au verificat cunoștințele lor. Apoi, după masă au avut loc mult așteptatele jocuri cu apă: copiii au avut ocazia să se răcorească puțin, dar și să-și consume energia rămasă. Atracția zilei a fost toboganul de apă, de care copiii s-au despărțit foarte greu.
Ultima zi de campus a fost încununată de participarea la Sfânta Liturghie, iar apoi de recunoașterea participării copiilor la campus, prin acordarea unor diplome simbolice. În cele trei zile au fost presărate și momente scurte de rugăciune, în care împreună cu copiii ne-am rugat Tatăl nostru sau ne-am strâns laolaltă făcând mici gesturi, avându-l în centru pe Isus.

Ana-Maria Socaciu

20150704_135128

Album foto: aici

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*