În perioada 27-29 august 2015, la Sângeorz-Băi, în parohia “Sf. Gheorghe” s-a desfășurat campusul estival ASTRU “Din toată inima”. La campus au participat mulți copii, aproximativ 55, toți plin de bucurie și energie, păstrată de mult pentru acest mult așteptat eveniment. Animatorii (Ana-Maria Murariu, Mihai Moruțan și Diana Sasu) împreună cu sora Dominica și sora Ștefania, dar și cu educatorul grupului de copii, d-na preoteasă Elena Jarda, au pregătit un program cu multe activități precum: jocuri de cunoaștere, de energizare, bansuri, cateheză pe patru grupuri de vârstă, activități de aprofundare a poruncilor discutate( porunca a V-a și porunca a VIII-a), ateliere de creație, fișe de lucru și momente de cântece.

IMG_2785

În ziua de început, părintele a avut primul cuvânt introductiv, surorile ne-au învățat un cântec cu gesturi: “Spune DA lui Dumnezeu”, iar apoi au urmat momentul de cateheză ținut celor patru grupuri de copii, aprofundând porunca “Să nu ucizi”, munca în echipă, respectiv crearea “tăblițelor” cu porunci și învățarea acestora. După ce fiecare participant a servit prânzul acasă, în familie, s-a revenit în forță pentru atelierul de creație. Copii au fost învățați să facă inimioare dintr-o bucată de hârtie pătrată. Au fost foarte receptivi și harnici, așa că a fost timp suficient pentru a crea mai multe inimioare, a scrie un mesaj pe ele și a le dărui cuiva drag. Ziua s-a încheiat cu câteva bansuri, dar și cu o rugăciune de mulțumire.

A doua zi am început cu un joc de înviorare, pentru a avea siguranța că toată lumea s-a trezit până la momentul de cateheză. Cateheza s-a desfășurat în același mod, discutând despre porunca a VIII-a, “Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău”. Copiii au fost deschiși, dând exemple și povestind despre  “mărturisiri strâmbe” cu care se întâlnesc ei mereu. Partea a doua a zilei a continuat cu jocuri de ștafetă și cântece, dar și nelipsitele și mult așteptatele jocuri cu apă, ca să putem să zâmbim cu și mai multă bucurie  soarelui, iar lui Dumnezeu să îi mulțumim pentru bunătățile primite, dar și pentru minunile pe care le-a creat.

IMG_2870

A treia zi am început-o împreună la Sfânta Liturghie, urmată de un atelier de creație, dar și de relaxare în același timp: cu ajutorul fiecărui copil și tânăr prezent am reușit să realizăm un ASTRU viu, din litere umane. În încheierea practică a campusului, am făcut o mică recapitulare a celor petrecute și învățate în aceste zile, o scurtă evaluare (păreri, sugestii pentru viitor) și împărțirea diplomelor. Copiii au fost încântați de tema campusului de anul acesta, de faptul că tinerii din ASTRU au fost din nou câteva zile alături de ei, iar pe viitor se așteaptă să facem împreună activități mai des, fiind deschiși la orice fel de subiecte.

Animatorii ASTRU Cluj au rămas până duminică, pentru a participa împreună cu copiii, credincioșii parohiei și alți credincioși veniți din împrejurimi, la sărbătoarea hramului bisericii “Sfântul Ioan Botezătorul” de la Cormaia. Îmbrăcați în straie populare, au parcurs, în pelerinaj, drumul până la Cormaia, participând apoi la Sfânta Liturghie, cântând împreună cu corul de tineri de la Sângeorz-Băi. Cu binecuvântarea Preasfințitului Florentin, s-au încheiat oficial aceste zilele de campus, bogate în activități, dar și spiritual, atât pentru copiii, cât și pentru animatori.

Diana Sasu

IMG_3225

IMG_2768

Album foto: Campus estival 2015 Sângeorz-Băi

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*