Din 17 până în 20 iulie ASTRU Cluj a organizat primul campus estival din localitatea Gârbău, în parohia „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril”. Părintele Alin Mureşan a fost mereu prezent, atât pentru a ţine momentele de cateheză cât şi ca participant la jocurile recreative în care au fost implicaţi copiii. La acest campus au participat un număr de 20 de copii şi 4 animatori.

IMG_7901

În prima zi a fost puţin mai dificil de lucrat cu copiii, nefiind obişnuiţi cu astfel de activităţi de grup, dar s-au adaptat din mers şi a început să le placă pe măsură ce zilele treceau. Prima zi accentul s-a pus pe parabola bunului samaritean, mesaj care a fost înţeles de copii în primul rând prin cateheza foarte bine aprofundată de părintele paroh, pe înţelesul copiilor, iar ulterior prin punerea acesteia în scenă de copiii şi tinerii prezenţi la acest campus, dar şi prin desenele copiilor. După masa de prânz a urmat atelierul de confecţionat suporturi de lumânare, unde copiii au învăţat să lucreze împreună pentru a face lucrurile mai bune şi mai frumoase.

IMG_7938

A doua zi a urmat parabola talanţilor. Dimineaţa am început cu jocuri de înviorare şi de comunicare. Mesajul parabolei a fost din nou analizat şi detaliat în momentele de cateheză, iar apoi participanţii au avut ocazia să-şi etaleze talentele prin activităţile propuse: mimă şi alte jocuri similare. După amiaz, la dorinţa copiilor s-a organizat un joc de fotbal până la epuizarea în soare a jucătorilor.

IMG_7899

Următoarea zi am început-o din nou cu jocuri de grup, de trezire, care i-au antrenat pe copii până la ora catehezei. Această zi a fost destinată parabolei invitaţie la banchet. A fost un mesaj destul de greu de înţeles, dar încet-încet i-am pătruns tainele, textul fiind înţeles prin corelarea mesajului cu modul în care ne trăim vieţile noastre astăzi. După cateheză copiii au avut ocazia să-şi dovedească abilităţile artistice prin atelierul de pictură pe piatră, unii dintre ei alegând să picteze icoane, iar alţii peisaje colorate. Până la finalul acestei zile am continuat cu jocuri de echipă: volei, fotbal, săritura cu coarda şi competiţii. La întoarcerea în biserică am învăţat împreună un cântec pe care l-am cântat la Sf. Liturghie din următoarea zi.

IMG_8235

Sâmbătă a fost sărbătorit Sf. Prooroc Ilie, astfel că am început ziua cu sfânta liturghie. După terminarea liturghiei, în faţa comunităţii a urmat un mesaj din partea părintelui Alin Mureşan despre zilele de campus şi rezultatul acestora, mulţumind lui Dumnezeu pentru această şansă oferită copiilor din Gârbău. Participanţii au primit la final diplome de participare şi din partea comunităţii, câte o îngheţată. Pentru că soarele ne zâmbea atât de frumos în această zi de sâmbătă, am decis să mergem împreună cu toții la un grătar, la care am contribuit cu toții în felul său – lemne pentru foc, o bucată de slănină și legume, sau prăjirea preparatelor pe jar.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate darurile pe care ni le-a dat în aceste zile, pentru activitățile pe care le-am făcut împreună, pentru că a fost cu noi în aceste zile și ne-a arătat că se poate trăi și altfel, punându-L pe El în centrul vieții noastre.

IMG_8350

Mai multe fotografii aici: Campus Gârbău 2013

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*