“Credinţa, familia şi prietenii dau valoare timpului tău!” a fost sloganul sub care s-a desfăşurat în Parohia Greco-Catolică din Dăbâca un campus estival pentru copii. Campusul a fost organizat în perioada 21 – 23 iunie 2011, de ASTRU Cluj în colaborare cu Pr. Daniel Mureşan ( Paroh în Dăbâca) şi grupul de tineri din parohie.

În prima zi a campusului, participanţi au aprofundat tema credinţei. Prin intermediul desenului, copii au exprimat ce înseamnă pentru ei credinţa şi cum şi-o trăiesc în viaţa de zi cu zi.  Apoi au construit un puzzle din imaginile fiecăruia şi au descoperit Biserica, loc în care credinţa fiecăruia se maturizează şi se îmbogăţeşte. Activitatea primei zile a continuat cu ateliere în cadrul cărora participanţii s-au bucurat de jocurile copilăriei.

Despre familie s-a vorbit în a doua zi a campusului. Pasajul biblic care s-a aprofundat a fost din Evanghelia de la Luca, în care Isus la 12 ani s-a pierdut de părinţii săi. Apoi, copii au avut ocazia reflecteze la rolul pe care familia îl are în viaţa fiecăruia şi care sunt lucrurile pe care le-au învăţat de la părinţi, fraţi şi bunici. A urmat apoi un concurs cu premii, în cadrul căruia participanţii au realizat desene pe asfalt şi şi-au prezentat unii altora membrii familiei din care provin. În a doua parte a zilei, copii împărţiţi în patru echipe s-au întrecut în cadrul unor probe pregătite de animatorii ASTRU Cluj.

Ultima zi a campusului a fost dedicată prietenilor iar pasajul biblic care s-a aprofundat în această zi – a fost din Evanghelia de la Marcu şi anume Parabola Paraliticului. În cadrul activităţi care a urmat, copii şi-au prezentat unii altora: cel mai bun prieten, calităţile acestuia şi care sunt lucrurile care le-ar face pentru cel mai bun prieten.  A urmat apoi continuarea probelor din ziua precedentă în aceleaşi patru echipe. A treia zi a campusului s-a încheiat cu o paradă a modei cu haine confecţionate din hartie, foc de tabără şi facepainting.

Duminică, 26 iunie 2011, după Sfânta Liturghie a comunităţii din Dăbâca, animatorii ASTRU Cluj au răsplătit copii şi tinerii care au participat la campus cu diplome şi dulciuri.

 

 

 

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*