În perioada 11-13 septembrie, s-a desfășurat primul Campus Estival în Parohia ”Sfântul Apostol Andrei” Gilău, organizat de ASTRU Cluj.

Prima zi a început cu o rugăciune, astfel încât toți cei prezenți au primit binecuvântarea Părintelui Daniel Tintelecen. Printr-un joc de cunoaștere am realizat că acei copii somnoroși erau dornici să descopere „Secretul bucuriei adevărate”. Ei au contribuit la crearea unor momente memorabile, atât pentru ei însiși, cât și pentru animatori.

Cele trei zile le-am presărat cu momente de cateheză, vizionarea a două filme, bansuri și alte jocuri și activități distractive.

Mihai Moruțan și-a propus ca prin acele cateheze să urmărească și în același timp să stârnească tinerilor o mai mare curiozitate asupra Fericirilor. Fiecare a meditat asupra povestioarelor și s-a convins că doar cu ajutorul lui Dumnezeu poate fii într-adevăr fericit.

Doamna preoteasă Ramona Tintelecan a menținut buna dispoziție a tuturor celor prezenți cu ajutorul unui acompaniament de chitări. Împreună ne-am rugat prin acele cântece religioase, și ne-am distrat învățând diverse cântece de voie bună.

Dacă în prima zi am văzut cum e să îți creezi din gips o adevărată capodopera, în cea de-a doua zi am descoperit adevărate talente. Toți participanții au pictat diverse forme, care mai de care mai interesante, iar la sfârșit au dat ființă unor planșe care să continue seria „Dă culoare vieții tale!”

Paul Sopon împreună cu Steluța Jurcan, și trupa de clovni au completat momentele de distracție învățându-i pe copii câteva bansuri, apoi au continuat cu o altă surpriză: i-au cadorisit pe copii în atelierul de Face -painting cu cele mai râvnite desene.

În cea de-a treia zi am hotărât ca bucuria să o împărtășim prin alte jocuri, în apropierea Castelului. Pentru ca să nu rămânem fără forțe, pe parcursul acestor zile ne-am mai îndulcit, spre bucuria tuturor.

Ne-am bucurat să vedem că în fiecare zi numărul participanților tot creștea și sperăm ca în anul următor să fie la fel de mulți, la fel de bucuroși și la fel de încrezători în Harul Divin.

În final dorim să mulțumim Parintelui Daniel Tintelecan, doamnei preotese Ramona Tintelecan, ASTRU Cluj pentru că a făcut posibil acest eveniment, animatorilor: Oana, Mihaela, Silviu, Steluța, Paul și Mihai și nu în ultimul rând tuturor participanților, fără de care nu se putea organiza acest minunat campus.

Steluța Jurcan

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*