În perioada 22­-24 august 2013, în Parohia ,, Sfântul Gheorghe’’din Sângeorz- Băi, s-a desfăşurat campusul estival cu tema ,, Trăieşte altfel !’’

      Pornind de la motto-ul campusului, copiii au încercat să arate că pot fi mai buni, plini de recunoştinţă faţă de aproapele, că ştiu să-i mulţumească Tatălui Ceresc pentru fiecare dar pe care El ni-l oferă zilnic, că încă știu „să mai fie copii’’ şi se pot bucura de lucruri simple, neînsemnate şi lipsite de sens, poate, pentru societatea dezorganizată de azi.

IMG_4798

        În aceste zile, cei mici, au învăţat să renunţe la calculator şi televizor, care le acaparează toată existenţa, şi au evadat în lumea de basm a copilăriei, acolo unde jocul, veselia şi zâmbetul sunt la ele acasă. Cu sufletul deschis şi plini de bucurie s-au apropiat de Dumnezeu, au aprofundat prin cateheză, textele pline de povaţă ale parabolelor, s-au jucat şi au cântat.

      Pentru a călători în lumea basmelor trebuie să fii bun. Pilda Bunului Samaritean a fost punctul de plecare al primei zile – învăţăturile, puterea  exemplului şi bunătatea au constituit atributele care i-au ghidat pe cei mici întreaga zi. Diversele activităţi, cântecele, concursurile cu probe surpriză ascunse în baloane, jocurile cu apă au reprezentat un real deliciu.

IMG_4808

       Pilda Fiului Risipitor prezentată în  cea de-a doua zi a avut rolul de a le arăta celor prezenţi la campus că Dumnezeu ne iubeşte aşa cum suntem, ne iartă când greşim şi ne asteaptă să ne întoarcem la El de fiecare dată. Pentru ca veselia să se menţină vie în inimile participanţilor, activităţile au continuat cu desene pe asfalt, pictură şi film.

       Înclinaţi spre a trăi altfel, sâmbătă 24 august, copiii din parohie s-au alăturat pelerinilor de la Cormaia, în procesiune. Celebrarea  Sfintei Liturghii, prezenţa  PS. Florentin Crihălmeanu şi a numeroşilor preoţi din Eparhia noastră, dar şi evenimentul în sine  au condus la consolidarea virtuţilor creştine.

Alexandra Coșbuc

IMG_4948

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*