În perioada 6-8 septembrie s-a desfășurat campusul estival cu tema „Din Toată Inima!” în parohia „Sf. Andrei” din Gilău. Ziua de vineri a început cu multă voie bună și entuziasm din partea copiilor. După momentul de rugăciune alături de preot, momentul de cunoaștere și jocurile de “trezire”, precum “A-Z”, “Hipodromul” sau “Cursa de mașini”, au fost foarte apreciate de copiii dornici de a cunoaște calea Domnului. Mai apoi echipa de animatori a trecut la prezentarea temei: a 8-a porunca, “Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău”. Grupul de discuție format a ajuns la concluzia că această poruncă ne transmite un mesaj important: “spune adevărul mereu” deoarece “minciuna are picioare scurte” și la un moment dat va “ieși la iveală”. Astfel copiii au fost rugați să găseasca drumul spre Dumnezeu printr-un labirint. Copiii au fost foarte mutumiți de activitatea care a urmat, deoarece au avut de colorat cele 10 porunci. La propunerea unui animator aceste 10 porunci au fost memorate de copii, iar acestea au fost verificate printr-un joc (la care au participat și animatorii). Copiii care nu au dat răspunsul corect, au fost supuși unor provocări de imaginație sau îndemânare. Mai târziu au participat la o sesiune de origami prin care participanții la campus au confecționat o inimioară pentru persoana pe care o iubesc și alte câteva pentru a confecționa o minunată inimă care expirmă iubirea lor față de Dumnezeu. Rugăciunea de mulțumire a pus punct primei zile a campusului din Gilău.

20150904_102108

Asemenea ca în ziua precedentă, copiii au participat la rugăciunea de dimineață alături de doamna preoteasă, care ne-a înviorat cu câteva cântece la chitara. Pentru a începe o zi in forță, animatorii au hotărât să îi testeze pe copii cu același joc al celor 10 porunci la care au participat și însoțitorii. După care au avut loc câteva activități care au fost îndrăgite de copii. Grupul de discuție a fost putin mai animat în acea zi deoarece tema zilei a fost porunca a 5-a ,„Să nu ucizi”. Aceasta a fost transformată într-o propoziție pe care toată lumea o poate înțelege și o poate respecta foarte ușor: respectă viața. Mai apoi copiii au fost fericiți când au putut confecționa un cadou pentru persoana dragă lor, aceasta activitate transformându-se ușor într-o altă sesiune de origami. Deși vremea nu a fost de partea copiilor, aceștia au hotărât să petreacă o zi în aer liber. Aici vremea s-a schimbat radical exprimând bucuria copiilor care au cântat și au jucat “Tic Tac Bum”, “Hoții și polițiștii”,”Piatră, hârtie, foarfecă” și alte jocuri de echipă, după care, cei care au mai avut energie, au sărit pe ritmul “Bătăliei de la Plevna”.

20150905_121703

Ziua s-a încheiat cu înmânarea diplomelor si câteva cântări și o rugăciune de mulțumire închinată Domnului pentru cele două zile minunate petrecute împreună.
Laura Burcă

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*