În perioada 24-26 august 2015, în parohia “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului ” Şanţ , ASTRU Cluj a desfășurat campusul estival “ Din toată inima”. În cele trei zile de campus, petrecute într-un alt cadru, în munte la o cabană, cei 10 tineri prezenţi, alături de doi preoţi: Pr. Augustin şi Pr. Marian şi de patru animatori: Oana Taloş, Cristiana Dan, Radu Moldovan şi Diana Sasu, au avut bucuria de a se cunoaşte mai bine şi de a se deschide unul în faţa celuilalt. Poruncile pe care le-am abordat în discuţii, porunca a IV-a şi porunca a VI-a, au stârnit interesul tinerilor, aceștia ajungând să pună întrebări precum: „Ce este iubirea?”, „Cum să îmi înving timiditatea?”, „Când sunt un om fericit?”, „Cum ajungem la Împărăţia Cerească?”, dar şi să afirme că îşi vor da silinţa să îi respecte pe părinţi şi să le dea ascultare măcar până ce ajung ei la vârsta cuvenită pentru a putea lua decizii înţelepte.

Tinerii au avut ocazia să lucreze mult în echipă la atelierele de creaţie: turnatul formelor de ghips şi pictarea acestora, scenetă cu tematica poruncilor discutate, dar şi la pregătirea mâncării. Cum vremea a fost bună, am avut parte de jocuri cu apă, bansuri, jocuri cu ştefetă, jocul piticot (tinerii au fost împărțiți pe două grupe și trebuiau să găsească mai multe bilețele împrăștiate prin curte, pe care aveau scrise diferite sarcini: faceți o poză împreună, îmbrățișați-vă, spuneți o rugăciune, mulțumiți părintelui pentru cuvintele frumoase, etc), dar şi de un foc de tabără.

Momentele de rugăciune au fost nelipsite. Am participat împreună la Sfânta Liturghie, am făcut împreună rugăciunea de dimineaţă şi seară, am citit împreună pasaje din Biblie și am cântat lui Isus Hristos.

Pornind de la o întrebare adresată la începutul campusului de către un tânăr, fiecare participant a fost provocat să definească iubirea, astfel s-a ajuns la următoarea definiţie:

IUBIREA = foc, sentiment de nedescris, dar de la Dumnezeu, sacrificiu, ascultare, jertfă și dăruire, emoție/stare de bine, poarta spre fericire, trăire, încredere, afecțiune, atenție, respect, fericire veșnică, împlinire; iubirea este de neînlocuit și învinge răul…

Pe scurt, IUBIREA ESTE DUMNEZEU!

FotorCreated

Diana Sasu

Album foto Campus estival Șanț

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*