Tinerii parohiei “Sf. Anton de Padova” Dej, în număr de 16, au participat la Campusul estival organizat la Casa Parohială din Vad în perioada 1-4 iulie 2011, de către Pr. paroh Călin Moldovan şi ASTRU Cluj.

Alături de câţiva tineri din ASTRU Cluj am aprofundat în prima seara tema campusului “Credinţa, familia şi prietenii dau valoare timpului tău!” vizionând un filmul tematic „The blind side – Povestea unui campion”. Filmul ne-a impresionat pe toţişi ne-a făcut să reflectăm la credinţă, familie şi prieteni şi cum acestea fac ca timpul pe care îl trăim să fie preţios, să aibă valoare.

În prima zi a campusului am încercat să exprimăm prin desen ce înseamnă credinţa pentru fiecare dintre noi şi am continuat cu aprofundarea “Pildei semănătorului” în grupuri de lucru. Concluzia finală a grupurilor de lucru a fost ca pământul fiecărui om poate fi neroditor sau roditor în funcţie de credinţa pe care o are.

În a doua zi a campusului pe baza textului biblic în care Isus a rămas la Templu la vârsta de 12 ani, am discutat despre familie şi despre importanţa acesteia în formarea şi dezvoltarea fiecăruia dintre noi.

A treia zi a campusului am reflectat la valoarea prieteniei adevărate aprofundând prin cateheză “Parabola paraliticului”. Apoi ne-am prezentat uni altora cel mai bun prieten, calităţile acestuia şi lucrurile pe care am fi capabili să le facem pentru acesta.

Ţinând cont că suntem un grup crescut în Biserica lui Cristos, am avut parte şi de program religios, care a constat în Sfânta Liturghie zilnică, Rozariu, rugăciuni corespunzătoare zilei şi cântece bisericeşti.

Pentru a fi alături de tinerii din parohia noastră care care participă la “Ziua Mondială a Tineretului”, am organizat ateliere de creaţie, unde am pictat insigne cu logoul evenimentului.

Pe lângă toate aceste activităţi am avut şi un program recreativ în care noi am participat la diverse concursuri, cum ar fi: concursul de dans, prin care participanţii au învăţat să colaboreze în perechi, concursul de karaoke, în cadrul căruia şi-au etalat talentul vocal şi spiritual de observaţie şi am apreciat strădania cu care au răspuns la întrebările concursului de  cultură generală.

Acest campus nu a făcut altceva decât să întăreasca credinţa fiecăruia şi să ne facă să conştientizăm cât de importantă este familia în viaţa fiecăturia. Totodată  prieteniile din cadrul grupului s-au întărit şi nu putem decât să spunem că acum suntem convinşi de mottoul campusului. Credinţa, familia şi prietenii dau valoare timpului fiecăruia dintre noi!

Ioana  Pegulescu şi Nicoleta Oros

 

 

 

 

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*