Timp de 3 zile, din 18 în 20 iulie 2013, în Livada a avut loc campusul estival cu tema ”Trăiește altfel!”. În cursul acestor zile am încercat să îmbinăm jocul cu cateheza și învățăturile Domnului date ca exemplu prin pildele sale.

IMG_3821

În prima zi a campusului, după ce copiii s-au cunoscut, am abordat parabola Bunului Samaritean. Copiii au încercat să aprofundeze explicațiile părintelui Sebastian Peșteșan prin a-și da câte o mână de ajutor unul altuia la momentul atelierelor. Participanții au descoperit astfel cum să împartă și să lucreze în echipă pentru a reuși astfel să creeze ceva frumos, luând-o ca pe o joacă.

IMG_3844

În a doua zi, copiii și-au terminat munca de la ateliere, după care au reușit să înțeleagă mai bine semnificația pildei Talanților în urma catehezei. La sfârșitul acestei părți, copiii, împărțiți pe echipe au desenat cu cretă o imagine cu care au rămas, legată de această parabolă, iar apoi doritorii au putut participa la un concurs de talente: acesta nu urmărea câștigul în sine, ci ideea că toată lumea are câte un talant ce trebuie valorificat. Ziua s-a terminat cu o bătaie cu apă mult dorită de către copii, ce a însoțit jocuri și multă voie bună.

IMG_4027

Ultima zi a campusului a fost începută cu o liturghie, fiind sărbătoarea Sfântului Prooroc Ilie. După mai multe jocuri și bansuri, copii s-au putut bucura de un traseu în care au participat cu toții, distrându-se la fiecare probă. În urma acestui concurs, părintele a susținut o cateheză pe baza parabolei Fiului Risipitor. Participanții au înțeles mai bine despre ce este vorba după ce au pus în scenă această pericopă evanghelică în cadrul unor echipe. După un alt concurs cu probe surprize ascunse în baloane a avut loc premierea participanților, fiecare primind o diplomă și o hăinuță de la World Vision.

IMG_4524

Toți copiii au plecat acasă cu un zâmbet pe buze deoarece au avut parte de 3 zile în care verbul ”a trăi” a căpătat un nou sens pentru ei ce a inclus atât distracția cât și cuvântul Domnului. Mulțumim pentru aceste trei zile de bucurie petrecute alături de acești copii minunați!

 Mihaela Simionaş

Mai multe fotografii găsiți aici.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*