Între 5 şi 8 iulie 2011, copiii din “Parohia Sfântul Anton de Padova” Dej au participat la campusul estival organizat de Pr. Călin Moldovan.  Tema campusului din acest an acesta “Credinţa,familia şi prietenii dau valoare timpului tău!” a fost aprofundată prin activităţi, discuţii, jocuri şi cântece. Ne-am bucurat şi de prezenţa animatorilor din ASTRU Cluj care au fost în mijlocul copiilor.

Tinerii din grupul parohial de tineri ASTRU au fost cei care i-au primit pe copii şi au organizat un moment prin care copii au aflat mai multe despre Sfântul Anton, cel care îi păzeşte şi care este sfântul patron parohiei. A urmat apoi un concurs creativ în cadrul căruia copii şi-au confecţionat vestimentaţie din hârtie.

În a doua zi petrecută în campusul de la Vad, copii au meditat asupra “Pildei semanatorului”, apoi şi-au exprimat credinţa cu ajutoarul unor desene făcute de ei. Au inţeles că prin ceea ce fac trebuie să aducă rod şi să atraga şi pe alţii spre Biserica lui Cristos. Mai târziu, au avut parte şi de un concurs unde noi am descoperit noi talente ale copiilor. Spre seară, au ajuns printre noi şi animatori din ASTRU de la Cluj împreună cu care s-au jucat şi au vizionat desene animate: “Arca lui Noe” şi “Reuniunea de familie”.

A urmat apoi ziua dedicată familiei. Prin pasajului biblic, în care Isus se pierde de părinţi la vârsta de 12 ani în Templu, copii şi-au reamintit de porunca lui Dumnezeu “Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta ca să trăieşti mult şi bine pe pământ” şi au înţeles că nu trebuie să neglijeze sfaturile părinţilor. Apoi animatori le-au pus imaginaţia în mişcare printr-o activitate, pe grupuri, cu cerinţa de a face câte o scenetă pe baza unor imagini reprezentând diverse momente din viaţa de familie.

Ultima zi a fost dedicată prieteniei. Copilaşii şi-au expus părerea în ceea ce înseamnă pentru ei prietenia şi şi-au prezentat prietenul cel mai bun şi calităţiile acestuia. Apoi citind “Parabola paraliticului” ei au înţeles că trebuie să îşi ajute prietenii precum au făcut bărbaţii din parabolă.

Ei nu au uitat ca sunt fii ai lui Dumnezeu crescuţi în Biserica lui Cristos, şi de aceea au participat cu mare drag la programul religios care a conţinut Sfânta Liturghie zilnică, Rozariu şi rugăciunile corespunzătoare zilei, precum şi cântecele bisericeşti pe care le-au învăţat împreună.

Acest campus a întărit prietenii şi a format altele noi, dar a şi ajutat la formarea copiilor pentru un viitor alături de Cristos şi Biserica Sa învăţându-i să preţuiască atât familia cât şi prietenii, care prin credinţă le dă valoare timpului lor.

Pentru toate aceste momente petrecute împreuna copiii mulţumesc din suflet părintelui care este mereu alături de ei şi bineînţeles tuturor celor care au făcut ca acest campus să fie posibil şi s-au îngrijit de ei şi de nevoile lor.

 Nicoleta Oros şi  Ioana Pegulescu

Un comentariu, RSS

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*