Al doilea campus din această vară l-am petrecut în satul Dăbâca, fiind primiți de către părintele Daniel Mureșan, parohul comunității greco-catolice. Aceste zile în care am încercat să ”trăim altfel” au început miercuri, 10 iulie, și s-au încheiat sâmbăta, în 13 iulie.

Dabaca

Ne-am bucurat să găsim noi exemple pozitive de atitudini personale față de noi înșine, cei din jur și Dumnezeu, prin cele 4 parabole pe care le-am aprofundat, printr-o meditație sau un joc, alături de cei 50 de participanți ai campusului. În prima zi am abordat pericopa evanghelică a Bunului Samaritean, concluzia zilei fiind acordarea unei mâini de ajutor celor în nevoie. Această idee a fost reținută mai bine și prin punerea în scenă a parabolei de către copii.

În a doua zi de campus am discutat despre pilda Vameșului și a Fariseului, prin aceasta aprofundându-se virtutea umilinței. Copiii nu au uitat nici de joacă, având în program o serie de concursuri și competițiile cu apă mult dorite.

IMG_2996

A treia zi am vorbit despre pilda Talanților, valorificând astfel prudența. Acest lucru l-am făcut, de asemenea, și prin munca de echipă depusă în a doua parte a zilei, în care participanții s-au aventurat într-o căutare a comorilor care i-a pus în mișcare și care le-a trezit creativitatea.

Ultima parabolă pe care s-a pus accentul în cadrul acestui campus a fost cea a Fiului Risipitor, pentru a le aminti copiilor că indiferent de circumstanțe, Dumnezeu este mereu aproape și nerăbdător să ne întoarcem la El. Ziua s-a terminat prin înmânarea diplomelor participanților care, în urma acestor patru zile, sunt convinși că ”a trăi altfel” e într-adevăr un mod nou de a privi viața.

Mihaela Simionaș

Mai multe imagini pot fi găsite aici: Campus Dăbâca 2013

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*