Primul campus desfășurat în această vară a avut loc la Gilău, în perioada 5-7 iulie 2013. Aici s-au adunat împreună, copii mai mari şi mai mici, pentru 3 zile pline de bucurie. Tema campusului a fost Trăieşte altfel, iar îndemnul dat copiilor prin prisma acesteia a fost să-şi trăiască viaţa altfel de acum încolo, făcând ceva diferit, schimbând ceva în viaţa lor, construind o relație mai puternică cu Dumnezeu. La campus au participat 25 de copii, care au profitat din plin de clipele petrecute alături de noii prieteni şi particpând la diferitele activităţi desfăşurate în aceste zile.

IMG_7225

Campusul s-a bazat pe parcurgerea a 3 dintre învăţăturile Scripturii, asupra cărora ne-am oprit cu toţii pentru a medita. Ziua întâi a început cu un joc de cunoaştere, după care copiii au căutat înţelesul cuvântului samaritean. Pr. Daniel ne-a povestit apoi pilda Bunului samaritean, şi a punctat unele aspecte de luat în seamă atunci când vrem să-l ajutăm pe aproapele nostru. Activităţile au continuat pline de veselie, urmând un desen animat pe baza parabolei, prânzul, jocuri diverse şi atelierul zilei, la care copiii şi-au confecţionat propriul suport de lumânare.

IMG_7298

A doua zi a continuat prin meditarea asupra parabolei Tânărului bogat, pe baza căreia s-a spus şi o mică poveste care a surprins esenţa parabolei. Ziua a fost plină de veselie şi voie bună, cântec şi dans. Copiii au învăţat noi mişcări pe ritmurile bansurilor, iar după masă am ieşit cu toţii într-o mică excurise, pe dealurile verzi din apropiere. Acolo am profitat de faptul că suntem în aer liber şi am făcut jocuri cu apă, dar nu numai. Excursia s-a încheiat cu cântece frumoase cântate de copiii din Gilău, atât cu vocea, cât şi la chitară. După întoarcere, s-a ţinut un atelier de dans, la care copiii şi-au consumat şi ultimul strop de energie pe care îl mai aveau.

IMG_7387

În ultima zi, fiind duminică, activităţile au început cu celebrarea Sfintei Liturghii. După participarea la Sf. Liturghie, a urmat cateheza, care a urmărit firul parabolei Invitaţiei la banchet. După aceea a avut loc o activitate în care copiii trebuiau să identifice mesajul dintr-o anumită fotografie. Mesajul era mimat de către ei şi se lega de parabolele pe care le-am parcurs în cele 3 zile. Copiii au mai compus şi poezii, pe baza unor cuvinte date, în care şi-au exprimat bucuria de a trăi altfel în aceste 3 zile de campus. Ziua s-a încheiat printr-un atelier practic, în cadrul căruia copiii şi-au confecţionat propriul rozar.

Îi mulţumim Domnului pentru bucuria de a participa împreună la campusul estival de la Gilău, pentru lucrurile noi pe care le-am învăţat şi învăţămintele pe care le-am extras din parabolele biblice, dar şi pentru celelalte activităţi desfăşurate.

 Ana Maria Socaciu

Mai multe imagini găsiţi la aici: Campus Gilău 2013

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*