Grupul de tineri al parohiei “Sf. Iosif” din Gherla au organizat în perioada 8-10 iulie 2010, campusul estival pentru copii cu tema “Vino şi urmează-mă – pe urmele Sfîntului Apostol Petru”.

La campus au participat peste 30 de copii din protopopiatul Gherla, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 13 ani şi 10 tineri animatori împreună cu Pr. Protopop Ioan Monoşes, Pr. Edmund Dujardi – responsabil cu tinerii în protopopiat şi Pr. Sebastian Peşteşan.

Copiii s-au străduit să-l umeze pe Isus avându-l ca model pe apostolul Petru, astfel fiecare zi a campusului a avut o temă pornind de la Cuvântul Domnului.

Tema primei zile a campusului a fost “Eu şi Cristos” iar motto-ul “Mă iubeşti?”, a doua zi copiii au încercat să descopere importanţa rugăciunii în viaţa lor pornind de la evanghelia după Sf.Matei (17,1-13) şi având ca temă a zilei “Eu şi rugăciunea” iar ca motto “I-a dus departe.” În ultima zi a campusului copii au încercat să descopere care este raportul lor cu Biserica, pornind de la tema zilei “Eu şi Biserica” şi de la motto-ul “Pe această piatră voi zidi Biserica mea”.

Programul fiecărei zile s-a deschis cu Sf. Liturghie celebrată de preoţii prezenţi care au pregatit pe rând şi cuvântul de învăţătură. A urmat apoi cateheza ghidată de Sr. Marcela Runcan-OSBM şi grupurule de discuţii prin care copiii au încercat să aprofundeze tema şi motto-ul fiecărei zile.

După-amiaza fiecărei zile a cuprins ateliere de creaţie, bansuri, cântece animate de grupul de tineri al parohiei. Ziua se încheia cu rugăciunea de seară pregătită de preoţii prezenţi.

La finalul campusului copiii îndrumaţi de d-na preoteasă Cosmina Monoşes au prezentant sceneta “Eu şi sfinţii” şi s-au bucurat de un foc de tabără animat de cântece de voie bună şi jocuri la care au participat şi un grup de tineri din ASTRU Cluj.

În cadrul rugăciunii de încheiere a campusului, tinerii din Gherla au mulţumit tuturor celor care s-au implicat în buna desfăşurare a campusului precum şi celor care au susţinut această activitate destinată copiilor din protopopiatul Gherla.

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*